EUROLYGA 2023

Pasaulio žaidynėse žibantys neįgalieji sportininkai Tailando karščio neišsigando: pasidalino džiaugsmo emocijomis

Tailande vykstančiose Pasaulio neįgaliųjų sporto žaidynėse (World Abilitysport Games) toliau lyja Lietuvos rinktinės medaliais. Iš viso savo sąskaitoje jau 14 apdovanojimų turinti Kęstučio Skučo vadovaujamos Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos suburta komanda trečiadienį savo kraitį papildė dar dešimčia medalių.

Lietuvos neįgalieji sportininkai pasidalino džiaugsmo emocijomis.<br>Stopkadrų koliažas.
Lietuvos neįgalieji sportininkai pasidalino džiaugsmo emocijomis.<br>Stopkadrų koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-07 00:22

Gruodžio 6-ąją Lietuvos neįgaliųjų rinktinės lengvosios atletikos atstovams pavyko iškovoti penkis aukso, keturis sidabro ir vieną bronzos medalį.

Čempionais tapo Deividas Podobajevas, Ramūnas Verbavičius, Jonas Spudis, Donatas Dundzys ir Bela Morkus.

Sidabro medalius iškovojo Ramūnas Rojus, Eugenijus Vaičaitis, Simonas Strelkauskis ir Eivydė Vainauskaitė, o bronza pasidabino Genadijus Zametaškin.

Lietuvos sportininkai įspūdingus rezultatus demonstravo nepaisydami itin nepalankių ir neįprastų oro sąlygų – Tailande kepina daugiau nei 30 laipsnių karštis.

„Džiugu, kad pavyko laimėti pirmą vietą. Teko kovoti ne tik su varžovais, bet ir su karščiu. Jutiminė temperatūra buvo 37 laipsniai. Tai stipriai jautėsi, bet viskas įveikta, dar viena gera patirtis ir smagus laimėjimas“, – po iškovoto aukso medalio kalbėjo R.Verbavičius. Čempionu tapęs ieties metikas F55 klasėje ją nusviedė 28,3 m.

Jam antrino sidabro medaliu pasidabinęs Ramūnas Rojus.

„Labai smagios varžybos. Gaila, nepavyko iškovoti aukso medalio, bet įvertinus visą rezultatą, esu gana realistiškai patenkintas, nes teko kovoti su Tailando karščiais ir gana sunkiai atsistačiau po kelionės. Smagu, kad pavyko surengti tris lengvas treniruotes, kurios man suteikė didesnio pasitikėjimo savimi. Labai noriu padėkoti Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijai, kad mane čia atsivežė, kad davė šansą sudalyvauti labai smagiose varžybose“, – kalbėjo ieties metikas.

Neįgaliųjų sporto žaidynių atidarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą nešusi Eivydė Vainauskaitė trečiadienį taip pat suspindo sidabru. Sportininkė rutulio stūmimo varžybose F46 klasėje įrankį nustūmė 8,74 m.

„Buvo labai karšta. Palyginus su šių metų rezultatu, parodžiau ne kokį rezultatą, bet džiaugiuosi, kad parvežu Lietuvai medalį ir šiuos metus užbaigiu su medaliu“, – kalbėjo lengvaatletė.

Tuo metu nuo bronzos medalio iškovojusio Genadijus Zametaškin veido tiesiog nedingo šypsena – tai buvo pirmasis jo medalis tarptautinėse varžybose.

„Džiaugiuosi iškovota trečia vieta. Tai yra pirmas mano tarptautinis medalis, kito neturėjau. Labai vargino karštis, bet esu patenkintas pasiektais rezultatais. Tikiuosi, kad ateityje taip ir toliau po truputį judėsime į priekį“, – kalbėjo kuokelės metikas. Jis ją numetė 23,72 m.

Sėkmingą pasirodymą Lietuvos neįgaliųjų sportininkų rinktinė sieks pratęsti ir ketvirtadienį. Medalius įspūdingai šluojanti komanda stos į naujus startus plaukimo ir lengvosios atletikos varžybose.

Iš viso Lietuvos atstovai Pasaulio neįgaliųjų žaidynėse iškovojo jau 14 medalių. Prieš tai apdovanojimus laimėjo plaukikė Gabrielė Čepavičiūtė ir lengvaatlečiai Bela Morkus, Donatas Dundzys ir Olga Griškalauskaitė.

K.Skučo vadovaujamos Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos suburtai šalies rinktinei iš viso Tailande atstovauja net 19 sportininkų, kuriems padeda trys lydintieji treneriai. Geriausius neįgaliuosius sportininkus iš viso pasaulio į Tailandą sukvietusiose Pasaulio neįgaliųjų sporto žaidynėse iš viso yra varžomasi 11 sporto šakų. Žaidynės vyks gruodžio 4–9 dienomis.

Daugiau informacijos apie Lietuvos neįgaliųjų sportininkų pasirodymus galite rasti Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos feisbuko paskyroje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?