EUROLYGA 2023

„Barcelona“ rankininkai – sunkiausiai sustabdomi Čempionų lygoje

Vyrų rankinio Čempionų lygoje šią savaitę buvo sužaistos dešimtojo turo rungtynės, po kurių prasidėjo dviejų mėnesių pertrauka. Per ją geriausi rankininkai išsiskirstys į rinktines ir 2024 metų sausį kovos Europos pirmenybėse.

 „Barcelona“ rankininkai – sunkiausiai sustabdomi rankinio Čempionų lygoje<br> DPA/SPO/Scanpix nuotr.
 „Barcelona“ rankininkai – sunkiausiai sustabdomi rankinio Čempionų lygoje<br> DPA/SPO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 7:17 AM

Iki žiemos pertraukos geriausiai žaidė „Barcelona“ rankininkai, laimėję 9 iš 10 rungtynių, surinkę 18 taškų ir įsitaisę B grupės pirmojoje vietoje. „Barcelona“ vienintelę nesėkmę patyrė namie žaisdama su „Veszprém“ klubu, bet antrojo rato pradžioje atsiskaitė su skriaudikais iš Vengrijos jų aikštėje.

„Barcelona“ ir B grupėje antrąją bei trečiąją vietas užimantys „Magdeburg“ (16 taškų) bei „Veszprém“ (14 taškų) jau užsitikrino kelialapius į atkrintamąsias varžybas. Vis dėlto po žiemos pertraukos šie klubai negalės atsipalaiduoti, nes toliau kovos dėl tiesioginio kelialapio į ketvirtfinalį.

Čempionų lygoje rungtyniauja 16 komandų. Jos suskirstytos į dvi grupes. Po dvi geriausias komandas iškart pateks į ketvirtfinalį, o komandos, kurios grupėse užims nuo trečiosios iki šeštosios vietos, žais aštuntfinalyje.

B grupėje gana ramiai gali jaustis ketvirtąją vietą besidalijantys „Montpellier“ ir „Gudme“ (po 10 taškų). Tuo tarpu dėl šeštosios vietos aršiai kovos Plocko „Wisła“ ir „Porto“ (po 6 taškus).

„Wisła“ labai svarią pergalę pasiekė ketvirtadienį, kai netikėtai sutriuškino Vesprėmo komandą 37:30.

Padėtis A grupėje – dar painesnė. Nuo varžovų truputį pabėgo tik Vokietijos čempionas „Kiel“, kuris iškovojo 15 taškų.

Tuo tarpu šešias komandas, kurios užima nuo antrosios iki septintosios vietos skiria vos trys taškai. Po 12 taškų surinko „Aalborg“ ir „Kielce“, po 11 – Paryžiaus PSG ir „Szeged“, 10 – „Zagreb“, 9 – „Kolstad“.

Viskas dar labiau susipainiojo, kai ketvirtadienį PSG rankininkai išvykoje įspūdingai išplėšė pergalę prieš „Aalborg“ komandą 32:30. Paryžiečiai, likus žaisti 10 min., atsiliko 24:28, bet įmetė 7 įvarčius paeiliui ir viską apvertė aukštyn kojomis.

Pirmajame etape bus nusijotos tik po dvi silpniausias grupių komandas. A grupėje net aritmetinę galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas prarado nė vieno taško neiškovojęs Šiaurės Makedonijos čempionas Bitolos „Pelister“. B grupėje visas rungtynes pralaimėjo Slovėnijos čempionė „Celje“, bet ji aritmetinės galimybės pakilti iš dugno dar neprarado.

Turnyro autsaiderės „Celje“ lyderis Mitja Jancas yra rezultatyviausias Čempionų lygos žaidėjas Jis pelnė 65 įvarčius. Tiesa, pirmąją vietą su slovėnu dalijasi tiek pat įvarčių įmetęs danas Emilis Madsenas iš „Gudme“.

Po 59 įvarčius pelnė prancūzas Dika Memas iš „Barcelona“ ir norvegas Sanderis Sagosenas iš „Kolstad“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?