EUROLYGA 2023

Pasaulio neįgaliųjų žaidynėse Lietuvos sportininkai iškovojo net 29 medalius: „Tikslus įvykdėme su kaupu“

19 sportininkų, 29 medaliai ir net ketvirta vieta bendroje medalių įskaitoje. Taip įspūdingai Tailande vykusiose Pasaulio neįgaliųjų sporto žaidynėse (World Abilitysport Games) pasirodė Kęstučio Skučo vadovaujama Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos suburta mūsų šalies rinktinė.

Lietuvos neįgalieji sportininkai iškovojo net 29 medalius.<br>LNSF nuotr.
Lietuvos neįgalieji sportininkai iškovojo net 29 medalius.<br>LNSF nuotr.
Lietuvos neįgalieji sportininkai iškovojo net 29 medalius.<br>LNSF nuotr.
Lietuvos neįgalieji sportininkai iškovojo net 29 medalius.<br>LNSF nuotr.
Lietuvos neįgalieji sportininkai iškovojo net 29 medalius.<br>LNSF nuotr.
Lietuvos neįgalieji sportininkai iškovojo net 29 medalius.<br>LNSF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 9, 2023, 12:39 AM

Paskutinę žaidynių dieną, penktadienį, Lietuvos neįgalieji sportininkai savo kraitį papildė dar keturiais apdovanojimais (du aukso ir du sidabro).

Čempionais tapo rutulio stūmikas Ramūnas Verbavičius (F55 klasė, 10,55 m, trenerė Teresė Nekrošaitė) ir bėgikas triračiu Deividas Podobajevas (T72 klasė, 100 m distanciją įveikė per 18,11 sek., trenerės Aušra Kriškoviecienė ir Ramunė Motiejūnaitė).

Sidabro medaliais pasidabino disko metikas Raimondas Dabužinskas (F52 klasė, 10,6 m, treneris Džordanas Zibedo) bei bėgikas triračiu Artūras Plodunovas (T72 klasė, 100 m distanciją įveikė per 18,22 sek., treneris Deimantas Jusys).

„Labai džiaugiuosi iškovotu sidabru. Pagaliau tai yra pirmasis mano tarptautinis medalis“, – džiaugėsi R.Dabužinskas.

Vos per penkias dienas Lietuvos neįgaliųjų sportininkų rinktinė iškovojo net 29 medalius. Tarp 48 besivaržiusių valstybių Lietuva bendroje medalių lentelėje užėmė net ketvirtąją vietą.

Pasibaigus žaidynėms jas apibendrino ir Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas bei Lietuvos delegacijos Tailande vadovas K.Skučas.

„Džiaugiuosi Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos sportininkais. Pasaulio neįgaliųjų žaidynėse uždavinius ir tikslus įvykdėme su kaupu – mūsų sportininkai, kurie ruošiasi artėjančioms Paryžiaus paralimpinėms žaidynėms turėjo puikią progą išbandyti savo jėgas, kai kurie galėjo ir reabilituotis po pasaulio čempionato. Tai buvo puiki galimybė parodyti save, gerinti rezultatus ir visai su kita nuotaika žengti į artėjančius metus, kurie mums visiems labai svarbūs, nes tai bus paralimpiniai metai.

Taip pat labai džiaugiuosi ir jaunaisiais sportininkais, kurie parodė gerus rezultatus, kai kuriems iš jų tai buvo pirmieji medaliai, pirmieji pasiekimai, tai rodo didžiulį potencialą ateityje.

Pasiekėme ir viršijome visus tikslus. Garsinome Lietuvą, ne kartą skambėjo mūsų šalies himnas. Parodėme, ką galėjome. Į kitų metų sezoną žiūrime optimistiškai. Manau, kad sportininkai įgavo daugiau pasitikėjimo ir motyvacijos siekti aukštų rezultatų kitais metais“, – džiaugėsi LNSF prezidentas, kuris taip pat sidabru prisidėjo prie medalių gausos.

K.Skučo vadovaujamos Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos suburtai šalies rinktinei iš viso Tailande atstovavo net 19 sportininkų, kuriems padėjo trys lydintieji treneriai. Geriausius neįgaliuosius sportininkus iš viso pasaulio į Tailandą sukvietusiose Pasaulio neįgaliųjų sporto žaidynėse iš viso buvo varžomasi 11 sporto šakų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.