EUROLYGA 2023

Tenisininkė P. Paukštytė: viena iš labiausiai įsiminusių sezono akimirkų

Nekilnojamojo turto vystymo bendrovės „Darnu Group“ valdomas „Darnių iniciatyvų paramos fondas“ suteikė kasmetinę paramą geriausiems Vilniaus teniso akademijos auklėtiniams. Didžiąją paramos pyrago dalį – 14 tūkst. eurų – šį kartą atsiriekė pirmąjį sezoną profesionalų tenise pabaigusi Patricija Paukštytė (WTA-1068, WTA-542 dvejetų reitingas).

Patricija Paukštytė.<br>LTS nuotr.
Patricija Paukštytė.<br>LTS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2023, 4:49 PM, atnaujinta Dec 11, 2023, 4:50 PM

„SEB arenoje“ Vilniuje šiuo metu naujam sezonui kartu su treneriu Rimvydu Mugevičiumi ir fizinio rengimo treneriu Jonu Simoneit besirengianti devyniolikmetė prisipažįsta: pirmasis sezonas profesionalių tenise padovanojo ir daug smagių bei saldžių pergalių, ir nemažai karčių pralaimėjimų.

„Manau, pirmasis sezonas buvo gana neblogas. Kilau WTA vienetų reitinge, patekau į ITF World Tennis Tour vienetų turnyro Rumunijoje pusfinalį, žaidžiau 8 dvejetų finaluose, 4 iš kurių laimėjau. Daug džiaugsmo suteikė ir debiutas Lietuvos moterų rinktinėje, kurioje pirmą kartą žaidžiau vienetų mačą ir iškovojau pirmąją pergalę“, – pasakoja P. Paukštytė.

Paklausta ar sunku būti teniso profesionale, mergina nedvejoja. „Tam reikia daug ryžto, įsipareigojimo sau ir komandai, pastangų ir nuolatinio darbo. Ypač svarbūs psichologiniai niuansai, motyvacijos paieškos. Turi atrasti balansą tarp darbo ir poilsio. Žodžiu, būti profesionalu nėra lengva, tačiau kartu ir labai įdomu: daug išbandymų, iššūkių, sprendimų, kurių už tave niekas nepriims, nuolatinių bandymų išspausti iš savęs maksimumą“.

Šio sezono pradžia P. Paukštytei buvo sunki. „Kiekvienas mačas buvo savotiškas siurprizas, nežinodavau ko laukti. Gali būti bendraamžė, o gali pasitaikyti ir 10 metų vyresnė, daug šilto ir šalto mačiusi varžovė. Turinti daugiau patirties, priimanti geresnius sprendimus, kaip robotas žaidžianti lemiamus taškus. Visgi, ilgainiui ir pati apsipratau, įgijau kažkiek patirties, iš kiekvieno pralaimėjimo išsinešiau po pamoką. Ir tapo lengviau“, – dalinasi sportininkė.

Skambiausios P. Paukštytės sezono pergalės buvo pasiektos dvejetų varžybose. Su skirtingomis partnerėmis ji tapo tokių turnyrų čempione Graikijoje, Ispanijoje, Rumunijoje.

„Kol kas žaisdama dvejetus labiau pasitikiu savimi. Galbūt todėl, kad šalia yra partnerė, padedanti man išlikti pozityviai, palaikyti gerą žaidimo lygį ir intensyvumą. Vienetuose kartais to labai trūksta. Be to, mano žaidimo stilius yra įvairus – gerai jaučiu kamuoliuką, mėgstu žaidimą iš oro. Dvejetuose tai labai padeda. Aišku, norisi kuo efektyviau šiais ginklais naudotis ir vienetuose“.

Naująjį sezoną P. Paukštytė žada pradėti kitų metų vasario mėnesį, o iki to laiko jos lauks varginančios teniso ir fizinio rengimo treniruotės.

„Didžiausią dėmesį skirsime mano žaidimo įvairumo didinimui, stiliaus ryškinimui, sprendimų priėmimui. Turime sudėlioti viską taip, kad efektyviau išnaudočiau savo stipriausius ginklus ir pridengčiau silpnesnes vietas. Taip pat nepamiršiu fizinio pasirengimo: judėjimo, greitesnio kojų darbo“.

Ar P. Paukštytė, artėjant šventėms, išdrįstų paprašyti Kalėdų senio kokio nors žaidimo elemento? „Tiesą sakant, Kalėdų senelio neprašyčiau nieko. Noriu pati įveikti visus sunkumus. Nors. Galbūt vienintelis dalykas, kurio paprašyčiau, yra apsauga nuo traumų“, – šypsosi mergina.

Anot tenisininkės, kitą sezoną ji norėtų baigti priartėjusi prie WTA vienetų penkišimtuko. „Būtų tikrai smagu, nors kol kas su komanda to per daug neakcentuojame. Šiuo metu siekiu atrasti savo žaidimą, įgauti patirties ir pasitikėjimo. Žodžiu, viskas – žingsnis po žingsnio. Tikiu, kad tik taip su laiku ateis trokštami rezultatai“.

„Darnių iniciatyvų paramos fondas“ taip pat parėmė Vilniaus teniso akademijos auklėtinius Pijų Reklevičių, Viltę Vaitkevičiūtę, Oną Marcinkevičiūtę, Vasarę Stanaitytę, Smiltę Milaševičiūtę, Aistį Kiaunę ir Vilių Vaškį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.