EUROLYGA 2023

Pasaulio jaunimo čempionate Lietuvos ledo ritulio rinktinė iškovojo pirmąją pergalę

Pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionate Lietuvos ledo ritulio rinktinė iškovojo pirmąją pergalę. Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinei pavyko atsitiesti po pralaimėjimo pirmajame ture prieš Korėjos rinktinę. Charakterį pademonstravę lietuviai po pratęsimo 5:4 palaužė turnyro šeimininkus Didžiosios Britanijos ledo ritulininkus.

 Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė<br> hockey.lt nuotr.
 Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2023, 7:41 AM

Pirmajame kėlinyje vyravo lygus žaidimas, o vienintelis jo įvartis krito jo pabaigoje. Lietuvos rinktinei žaidžiant daugumoje ritulį į vartus iš toli pasiuntė Benas Beličenka (19:09, rez. perd. Simas Ignatavičius, Linas Dėdinas).

Antrasis kėlinys lietuviams startavo nesėkmingai. Jau pirmąją minutę Jackas Hopkinsas išlygino rezultatą.

Vos po minutės lietuviai vėl pirmavo, kai pasižymėjo Vitalijus Fediukinas (21:49, rez. perd. Timuras Sedleckis-Razinas). Tačiau britai dar kartą surado galimybę pasižymėti. Antrą kartą ritulį į Juliaus Andrekaus vartus siuntė J. Hopkinsas.

Rezultatui tapus lygiam Lietuvos rinktinė visiškai dominavo ant ledo atlikdama daugybę metimų, bet juos atrėmė oponentų vartininkas, o Lietuvos rinktinės kapitono Artūro Seniutos pražangą britai pavertė trečiuoju įvarčiu. Jo autorius Oliveris Endicottas.

Trečiajame kėlinyje vaizdas nesikeitė: lietuviai ir toliau buvo aktyvesni, bet įvartis vėl krito į mūsų rinktinės vartus. Lietuvos rinktinei kuriam laikui teko priverstinai keisti vartininką, o britai tuo pasinaudojo pelnydami ketvirtąjį savo įvartį. Į tolimąjį vartų kampą ritulį pasiuntė O. Endicottas.

Sudėtingoje situacijoje atsidūrusią Lietuvos rinktinę į priekį patempė Linas Dėdinas. Puolėjas pračiuožė pro kelis gynėjus ir sėkmingai užbaigė reidą įvarčiu (49:23).

Rungtynių pabaigoje lietuviai uždirbo pražangą ir paėmė pertraukėlę. Komandos planas buvo keisti vartininką šeštuoju žaidėju po laimėto ritulio įmetimo, bet šiam net nespėjus nučiuožti iki suolo ritulį į vartus nukreipė Ilja Michalevičius (58:08, rez. perd. Artūras Seniuta).

Per likusį trečiojo kėlinio laiką įvarčių pelnyta nebuvo ir komandos žaidė pratęsimą. Jo metu savo meistriškumą parodė Lietuvos rinktinės kapitonas Artūras Seniuta. Gynėjas vienu judesiu už nugaros paliko visus tris varžovų žaidėjus ir iš arti pelnė pergalingą įvartį (64:14, rez. perd. Paulius Grybauskas).

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais ketvirtadienį, o jų varžovais bus taškų vis dar neturinti Ispanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.