EUROLYGA 2023

Lietuvos Cornhole federacija priimta į pasaulinę organizaciją ir sieks dalyvauti Pasaulio taurėje

Vos dvejus metus gyvuojanti Lietuvos „cornholo“ (kukurūzinio) federacija (LCF) jau sulaukė ir tarptautinio pripažinimo. Ji tapo Pasaulio „cornhole“ organizacijos (WCO) nare.

Lietuvos „cornholo“ (kukurūzinio) federacija (LCF) jau sulaukė ir tarptautinio pripažinimo.<br>LCF nuotr.
Lietuvos „cornholo“ (kukurūzinio) federacija (LCF) jau sulaukė ir tarptautinio pripažinimo.<br>LCF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2023, 1:09 PM

Tai suteiks teisę deleguoti Lietuvos rinktinę į oficialius tarptautinius turnyrus bei į WCO Pasaulio taurės varžybas ir tuo pačiu rinkti reitingo taškus.

„Iki šio pripažinimo buvo atlikta nemažai darbų, tarp kurių – šios sporto šakos populiarinimas, viešinimas, įrangos pritaikymas ir standartizavimas bei daug kitų dalykų. WCO, įvertinusi mūsų bendrą įdirbį, veiklą Lietuvoje, priėmė mus į savo gretas“, – džiaugėsi LCF vadovas Vygantas Zalieckas.

V. Zaliecko teigimu, „cornholas“ dabar yra viena sparčiausiai augančių sporto šakų tiek Europoje, tiek visame pasaulyje, todėl ir pati WCO organizacija plečiasi itin sparčiai. Praktiškai kas savaitę ji pasipildo naujais nariais, o naujų tarptautinių „ACL Europe“ turnyrų gausa tiesiog stebina.

„Šio sporto augimo pagreitis yra išties milžiniškas, – teigė V. Zalieckas. – Daugiau nei pusė turnyruose dalyvaujančių žaidėjų „cornholą“ žaidžia su savadarbėmis lentomis ir savadarbiais maišeliais arba įsigiję iš rinkoje esančios pasiūlos. Internete įvedus frazę „Cornhole Lietuvoje“, įsitikinsime, kad net ir mūsų šalyje „cornholo“ įrangos gamintojų jau yra pakankamai, kad šis sportas augtų ir populiarėtų.“

Tiesa, siekiant rezultatų, reikalinga oficiali įranga – kukurūzinio lentos ir maišeliai privalo atitikti tam tikrus reikalavimus, kaip lentos storį, standartinį dydį, lentos kampą ir tvirtumą, maišelio slydimo greičio ir dydžio parametrus.

Daugėjant šio sporto entuziastų, tuo pačiu plečiasi ir geografija. Štai praėjusį savaitgalį surengtas pirmas Lietuvos kukurūzinio lygos turnyras Rokiškyje, kur netrūko gražių bei azartiškų kovų.

Vyrų rungtyje triumfavo Paulius Giriūnas, antras liko Romas Navikas, trečias – Paulius Varnas.

Moterų rungtyje nugalėjo Olga Baršauskienė, antrąją vietą užėmė Austėja Valotkaitė, trečiąją – Miglė Giriūnienė. Taikliausiu turnyro žaidėju pripažintas Aurimas Raščinas.

„Rokiškyje nustebino ne tik dalyvių gausa, bet ir jų pajėgumas. Finaliniuose susitikimuose matėsi, kad žaidėjai nuolat treniruojasi ir ruošėsi šiam turnyrui. Išties šis turnyras dalyvių meistriškumu net pranoko mūsų lūkesčius. Žmones šis žaidimas galbūt įtraukia dėl to, kad pataikius į skylę, yra skiriami trys taškai, o tritaškiai lietuviams yra labai artimi. Tokių turnyrų Rokiškyje tikrai bus dar ne vienas“, – šypsojosi V. Zalieckas.

Plėsdama savo veiklą, Lietuvos kukurūzinio federacija sieks rengti turnyrus įvairiuose šalies regionuose, o geriausiu žaidėjai patektų į nacionalines pirmenybes. Turnyruose bus ir komandiniai bei mišrių komandų rungtys, taip pat yra organizuojamos tarpmokyklinės bei neįgaliųjų varžybos.

„Sieksime, kad Lietuvos „cornhole“ lyga būtų kiekviename Lietuvos mieste. Svarbiausia, kad tam tereikia labai nedidelių investicijų“, – pabrėžė LCF vadovas.

Pajėgiausi Lietuvos kukurūzinio žaidėjai, surinkę daugiausiai reitingo taškų, galėtų lygiavertiškai dalyvauti WCO čempionatuose ir siekti aukščiausių rezultatų.

Sausio 20 dieną vyks Lietuvos „cornhole“ lygos turnyras Kaune. Kovo 23 dieną bus organizuojamas pirmasis Lietuvos kukurūzinio čempionatas.

„Kadangi pastaraisiais metais Lietuvoje pagausėjo aukšto lygio sportininkų, tai tikimės, kad jie savo patirtį kaups ir tarptautiniuose turnyruose. Pagrindinis tikslas – atsirinkti geriausius žaidėjus bei kuo geriau pasiruošti Pasaulio taurės turnyrui, kuris vyks rudenį“, – pabrėžė V. Zaliecka

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.