EUROLYGA 2023

Th. Bacho akibrokštas dėl agresorių grąžinimo į olimpiadą: „Tai tiesiog vienas karas iš 28“

Praėjusią savaitę Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) paskelbė, kad 2024-ųjų Paryžiaus žaidynėse po neutralia vėliava galės varžytis Rusijos ir Baltarusijos atletai.

Th.Bachas ir V.Putinas.<br>AFP/Scnapix nuotr.
Th.Bachas ir V.Putinas.<br>AFP/Scnapix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 12:09 PM

„Tarptautinio olimpinio komiteto Vykdomoji valdyba nusprendė, kad individualūs neutralūs sportininkai (AIN), kurie pagal galiojančias tarptautinių federacijų (IF) kvalifikacijos sistemas pateko į varžybas, bus paskelbti turinčiais teisę varžytis 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse toliau nurodytomis sąlygomis.

Individualūs neutralūs sportininkai – tai sportininkai, turintys Rusijos arba Baltarusijos pasą. Bus taikomos griežtos tinkamumo sąlygos, grindžiamos 2023 m. kovo 28 d. TOK EB paskelbtomis rekomendacijomis tarptautinėms federacijoms ir tarptautinių sporto renginių organizatoriams“, – buvo rašoma IOC pranešime.

Ketvirtadienį į šį sprendimą sureagavo ir organizacijos prezidentas Thomas Bachas.

„Individualūs sportininkai negali būti baudžiami už savo Vyriausybių veiksmus. Tai tiesiog vienas karas iš 28 šiame pasaulyje. Visi kiti sportininkai taikiai varžosi tarpusavyje“, – teigė jis.

Tuo metu LTOK vadovė Daina Gudzinevičiūtė lrytas.lt žurnalistui Modestui Krukauskui kalbėjo, kad galimos kalbos apie Paryžiaus olimpiados boikotą yra į naudą rusų ir baltarusių atletams. Mat kuo daugiau nedalyvautų kitų šalių sportininkų, tuo lengviau medalių būtų siekti agresorių sportininkams.

„Nemanau, kad tai labai geras sprendimas. Kalbėjomės ir su Ukrainos olimpiniu komitetu, tai laikomės tokios pozicijos – mes turime būti olimpiadoje, rusų ir baltarusių neturi būti“, – kalbėjo LTOK prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.