EUROLYGA 2023

LRL lyderiai „Dragūno“ rankininkai pratęsė pergalių seriją ir metus baigė be pralaimėjimų

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) ketvirtą pergalę iš eilės iškovojo Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Čempionato lyderiai po atkaklios kovos įveikė ketvirtoje vietoje esančią Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandą.

 LRL lyderiai „Dragūno“ rankininkai pratęsė pergalių seriją ir metus baigė be pralaimėjimų<br> rankinis.lt nuotr.
 LRL lyderiai „Dragūno“ rankininkai pratęsė pergalių seriją ir metus baigė be pralaimėjimų<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2023, 5:56 PM

Uostamiestyje vykusį susitikimą geriau pradėjo Dzūkijos sostinės ekipa. Įpusėjus pirmam kėliniui alytiškiai pirmavo 10:5. Tačiau šeimininkai dar iki pertraukos sugebėjo perverti rezultatą 13:12. Antrame kėlinyje rezultatas keletą kartų buvo lygus, tačiau lemiamu rungtynių momentu „Dragūno“ rankininkai atsiplėšė nuo varžovų ir iškovojo pergalę rezultatu 31:25.

Nugalėtojams Laurynas Simonavičius pelnė 8 įvarčius, po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Gytis Šmantauskas ir Lukas Juškėnas. Svečiams po 6 įvarčius surinko Žygimantas Micevičius, Tadas Stankevičius ir Vilius Juozaitis.

„Rungtynių pradžia buvo prasta. Žaisdami ne šimtu procentų, niekada nelaimėsime. Reikia žaisti maksimaliai susikaupus ir tikėti savo jėgomis. Teko rėkti ir supurtyti komandą. Mano gautos dvi baudos minutės taip pat buvo tam tikras sukrėtimas komandai, kai teko gintis keturiese. Pavyko apsiginti, užpulti, tada žaidimas ir pasikeitė, – komentavo „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis. – Antras kėlinys jau buvo geresnis, žaidėme taip, kaip ir turėtume. Išsikapstėme, bet prie savo žiūrovų negalime žaisti taip, kaip žaidėme pirmo kėlinio pradžioje. Tai yra nepagarba mūsų sirgaliams. Sveikinu žaidėjus, kad sugebėjo pakeisti žaidimą ir iškovoti pergalę. Metus baigėme be pralaimėjimų Lietuvos čempionate. Tai labai džiugina. Ačiū komandai.“

Per 10 rungtynių „Dragūno“ rankininkai iškovojo 9 pergales ir kartą sužaidė lygiosiomis. 19 taškų turintys lyderiai 5 taškais lenkia rungtynėmis mažiau sužaidusį artimiausią persekiotoją Kauno „Granitą-Karį“ ir 6 taškais trečioje vietoje esančią čempionę Vilniaus „Šviesą“. „Varsa-Stronglasas“ po 9 rungtynių turi 8 taškus ir yra ketvirtoje vietoje.

„Kol nepavargome, viskas klostėsi pagal planą. Pasijutus nuovargiui, pasipylė klaidos ir neapgalvoti sprendimai, kurių varžovai mums nedovanojo. Pirmame kėlinyje pavyko realizuoti nemažai metimų, pavyko šviežia galva įvertinti situacijas ir vykdėme tai, ką buvome numatę, – sakė „Varsos-Stronglaso“ treneris Egidijus Petkevičius. – Neapgalvotos klaidos atsisuko prieš mus bumerangu. Prieš klaipėdiečius sunku žaisti, jeigu darai daug klaidų puolime. Buvo akcentuojama vengti klaidų, branginti kamuolį, bet mums tai nepavyko. Esu patenkintas pirmu kėliniu, bet antras nebuvo toks geras. Vyrai kovojo, bet mums trūko trijų pagrindinių žaidėjų ir maža rotacija turėjo įtakos galutiniam rezultatui.“

Čempionų titulą ginantys „Šviesos“ rankininkai sostinės derbyje 36:31 (18:17) įveikė HC „Vilnių“. Pirmas kėlinys vyko lygiai, bet po pertraukos „Šviesa“ perėmė iniciatyvą ir įgijo apčiuopiamą persvarą.

Tadas Rasakevičius ir Mantas Urvikis nugalėtojams pelnė po 8 įvarčius, Valdas Drabavičius įmetė 7 įvarčius. „Vilniaus“ komandai 6 įvarčius pelnė rezultatyviausias LRL rankininkas Vaidas Drevinskas, po 5 įvarčius surinko Martynas Žala ir Ignas Kuprevičius.

„Po pralaimėto derbio praėjusiame ture Vilniaus „Amber“ komandai, turėjome tik vieną tikslą – iškovoti pergalę. Vilniaus derbiai visada yra patys svarbiausi ir savo arenoje, prie savo fanų labai nenorėjome pralaimėti. Trūko kelių pagrindinių žaidėjų, todėl daugiau šansų pasireikšti gavo kiti žaidėjai. Pergalę pasiekėme visi kartu kaip komanda ir nebuvo vieno žaidėjo, kurį būtų galima išskirti“, – teigė ketvirto čempionės titulo iš eilės siekiančios „Šviesos“ komandos rankininkas Karolis Bliuvas.

Kitose rungtynėse Vilniaus „Amber“ rankininkai svečiuose 29:13 (9:5) sutriuškino lygos autsaiderį Panevėžio „SC-RSSG-Grifą“. Šios rungtynės tapo pačiomis nerezultatyviausiomis šį LRL sezoną, o „Grifas“ tapo mažiausiai įvarčių per rungtynes įmetusia komanda.

Nugalėtojams Ernestas Stvolas pelnė 6 įvarčius, po 4 įvarčius įmetė Mykyta Litvinenko, Antonas Tsitko ir Yahoras Šymančiukas. Panevėžio ekipai 3 įvarčius pelnė Ignas Trainys, po 2 įvarčius surinko Evaldas Vėta ir Ąžuolas Tangonskas.

Antrą pergalę iš eilės iškovoję „Amber“ rankininkai pasivijo „Vilniaus“ komandą. Dabar abu sostinės klubai turi po 6 taškus po 10 rungtynių ir dalijasi 5–6 vietas. „Grifas“ per 9 rungtynes taškų dar neiškovojo ir yra paskutinis septintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.