EUROLYGA 2023

Prancūzijos rankinio čempionate – G. Babarsko komandos pergalė prieš lyderius

Prancūzijos rankinio čempionate staigmeną pateikė „Aix“ klubas, kuriame žaidžia Lietuvos rinktinės kapitonas Gerdas Babarskas. „Aix“ svečiuose 41:37 įveikė net 10 tūkst. žiūrovų palaikomą vieną čempionato lyderių „Nantes“ ekipą. Daugiausia gynyboje žaidžiantis G. Babarskas kartą perėmė kamuolį iš varžovų, o puolime nepasižymėjo.

Prancūzijos rankinio čempionate – G. Babarsko komandos pergalė prieš lyderius.<br> „Nantes“ klubo nuotraukos.
Prancūzijos rankinio čempionate – G. Babarsko komandos pergalė prieš lyderius.<br> „Nantes“ klubo nuotraukos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2023, 10:45 AM

Per 14 turų 14 taškų surinkę „Aix“ rankininkai užima 8 vietą. Tik antrą pralaimėjimą šį sezoną patyręs „Nantes“ klubas yra antras ir nusileidžia tik vienvaldžiam Prancūzijos čempionato lyderiui „Paris Saint-Germain“ klubui.

Austrijos rankinio čempionate trečią pergalę iš eilės iškovojo Hardo „Alpla“ komanda su Karoliu Antanavičiumi. „Alpla“ rankininkai išvykoje 34:30 pranoko „Hollabrunn“ septynetą. K. Antanavičius pelnė 4 įvarčius ir nugalėtojų gretose buvo trečias pagal rezultatyvumą.

Per 13 rungtynių 20 taškų surinkusi „Alpla“ komanda užima 2 vietą ir nuo lyderio „Tirol“ klubo atsilieka 2 taškais.

Lenkijos lygoje antrą pralaimėjimus iš eilės patyrė „Azoty Pulawy“ komanda su Deividu Virbausku. Lietuvio ekipa svečiuose po atkaklios kovos 34:35 pralaimėjo „Ostrovia“ komandai. D. Virbauskas pelnė 3 įvarčius. „Azoty Pulawy“ užima 5 vietą.

Islandijos čempionato autsaiderei „Selfoss“ komandai, kurios vartus gina Vilius Rašimas, nepavyko metus baigti pergale ir pakilti iš turnyrinės lentelės dugno. „Selfoss“ rankininkai namuose 28:33 pralaimėjo „Afturelding“ ekipai. V. Rašimas atrėmė vieną metimą iš 15-os. „Selfoss“ per 13 turų surinko 6 taškus. Nuo saugios 10-os vietos lietuvio komandą skiria tik taškas.

Šveicarijos čempionate rezultatyviausias rungtynes sužaidęs Lukas Simėnas nepadėjo Ženevos „Chenois“ komandai nutraukti pralaimėjimų serijos. Susitikime su vienu lyderių „Kriens“ klubu L. Simėnas pelnė 7 įvarčius ir savo komandoje buvo rezultatyviausias. Tačiau „Chenois“ ekipa pralaimėjo svečių aikštelėje 31:48. L. Simėnas negalėjo padėti komandai 18 turo rungtynėse su pirmaujančiu „Kadetten Schaffhausen“ klubu. Paskutinę 12 vietą užimantys „Chenois“ rankininkai namuose pralaimėjo lyderiams 24:37.

Vokietijos antrojoje lygoje rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidė „N-Lubbecke“ komandai atstovaujantis Benas Petreikis. Lietuvis pelnė 4 įvarčius ir padėjo savo komandai nugalėti vieną lygos lyderių „Hamm-Westfalen“ klubą minimaliu skirtumu 31:30.

Prieš šias rungtynes buvo oficialiai pranešta, kad 31 metų B. Petreikis pratęsė kontraktą su „N-Lubbecke“ klubu iki 2025 m. birželio 30 d. „N-Lubbecke“ klubą B. Petreikis papildė 2020 m. ir jau pirmą sezoną padėjo komandai iškopti į aukščiausiąją Vokietijos rankinio lygą, kurioje „N-Lubbecke“ išsilaikė tik sezoną. Vilkėdamas „N-Lubbecke“ marškinėlius, B. Petreikis per 129 rungtynes pelnė 231 įvartį.

Įpusėjus sezonui „N-Lubbecke“ rankininkai užima 5 vietą. Nuo 2 vietos, kuri garantuoja kelialapį į aukščiausiąją Vokietijos rankinio lygą, „N-Lubbecke“ ekipą skiria 7 taškai.

Tašku mažiau turintis ir laipteliu žemiau esantis Dresdeno „Elbflorenz“ klubas su Mindaugu Dumčiumi, namuose 30:26 nugalėjo Dormageno „Bayer“ ekipą. M. Dumčius pelnė 5 įvarčius ir nugalėtojų gretose buvo rezultatyviausias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.