EUROLYGA 2023

Paskutiniai šių metų Lietuvos šokėjų startai: veiksmas kėlėsi į Rygą

Besibaigiantys metai buvo tikrai vieni sėkmingesnių Lietuvos šokėjams, tačiau prieš apžvelgiant jų rezultatus, sportininkams norisi pasidžiaugti ir paskutiniais gruodžio startais. Jau tapo daugelio metų tradicija, kad paskutinėms sezono pasaulio reitingo varžyboms Lietuvos atletai renkasi kaimyninės Latvijos sostinėje Rygoje vykstantį „Baltic Grand Prix“ sportinių šokių turnyrą, kuris šiemet buvo surengtas 41-ąjį kartą.

Paskutiniai šių metų Lietuvos šokėjų startai: veiksmas kėlėsi į Rygą<br>L.Kirklio/LSŠF nuotr.
Paskutiniai šių metų Lietuvos šokėjų startai: veiksmas kėlėsi į Rygą<br>L.Kirklio/LSŠF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2023, 9:32 AM

Šiemet Rygoje su pasaulio reitingo varžybomis buvo surengtos pasaulio taurės varžybos profesionalų lygos standartinių šokių šokėjams. Lietuvai jose atstovavo Edgaras Baltaragis ir Indrė Baltaragė iš Kauno klubo „Rolo“. Lietuvos šokėjai be vargo įveikė taurės varžybų ketvirtfinalį ir pusfinalį bei vienbalse teisėjų nuomone pateko į finalą. Finale visi penki programos šokiai – lėtas valsas, tango, Vienos valsas, fokstrotas ir kvikstepas – buvo įvertinti antrosiomis vietomis, todėl iš taurės varžybų E. ir I. Baltaragiai parsivežė ne tik įspūdingą taurę už antrąją vietą, bet ir sidabro medalius bei piniginį prizą.

Šių varžybų nugalėtojais Latvijoje tapo parketo šeimininkai, šių metų profesionalų Europos čempionai ir pasaulio vicečempionai Edgars Linis ir Eliza Line. Trečiąja, nelengvai iškovota vieta dvikovoje su Izraelio šokėjais, džiaugėsi sportininkai iš Italijos Alessio Disca ir Luisa Celeste Cardillo.

Rygoje dėl metų geriausiųjų titulo varžėsi ir jaunimo iki 21 m. amžiaus Lotynų Amerikos šokių šokėjai. Jiems buvo surengtas Europos čempionatas. Tarp 43 čempionate dalyvavusių porų į finalinį šešetuką pateko Lietuvai atstovavęs naujas duetas Eitan Krips ir Neringa Paškevičiūtė iš Vilniaus klubo „DaVi“. Nors po pusfinalio rezultatų bendroje įskaitoje Eitan ir Neringa buvo trečiojoje pozicijoje, finale jiems nedaug trūko iki penktosios ar net ketvirtosios vietos, visgi galų gale, įvertinus visų šokių – sambos, čia čia čia, rumbos, pasodoblio ir džaivo – rezultatus Lietuvos porai buvo skirta šeštoji vieta šiame Europos čempionate.

Negana to, Latvijos sostinėje buvo surengtos ir Pasaulio sportinių šokių federacijos naujo formato varžybos, kuriose renkami taškai gali garantuoti papildomą vietą kitų metų planetos čempionate, net, jeigu tokia teisė neiškovojama nacionaliniame čempionate. Lotynų Amerikos šokių disciplinos varžybose čia dalyvavo Rytis Dzemyda ir Akvilė Navadnyčytė iš Vilniaus klubo „Ratuto“, kurie šioje kategorijoje užėmė antrąją vietą.

Pasaulio reitingo varžybų Rygoje medalininkais taip pat tapo jaunimo šokėjai Kristupas Mlinskas ir Liepa Rudnickaitė iš Klaipėdos „DS dance“ ir Kauno „Sūkurio“. Tuo tarpu pasaulio reitingo varžybose Lenkijos Vroclavo mieste triumfavo jauniai Mykolas Inta ir Fausta Rupšytė iš Klaipėdos „Žuvėdros“ bei jaunimo sportininkai Pijus Palskys ir Anna Berzina iš Kauno „Sūkurio“ ir Panevėžio „Rumbos“.

Šiuos metus Lietuvos šokėjai baigė ne tik varžybomis, bet ir Jonavoje įvykusia Lietuvos reitingo rinktinės stovykla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.