EUROLYGA 2023

„Kaunas City“ panaikino dviejų įvarčių deficitą ir pratęsime nugalėjo dėl atkrintamųjų varžybų kovojančius varžovus

OHL Baltijos ledo ritulio čempionate sužaistos pirmosios 2024-ųjų metų rungtynės. „Kaunas City“ komanda naujuosius metus pradėjo pergalingai. Namuose kauniečiai po pratęsimo 3:2 nugalėjo „Prizma“ komandą, kuri turnyrinėje lentelėje žengia dvejomis pozicijomis aukščiau nei Lietuvos čempionai.

„Kaunas City“ ekipa pelnė įvartį,<br> hockey.lt nuotr.
„Kaunas City“ ekipa pelnė įvartį,<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2024, 10:16 PM

Pirmajame kėlinyje abi komandos turėjo panašų progų skaičių, bet jas geriau sekėsi realizuoti latviams. Po gražios kombinacijos į priekį „Prizma“ išvedė Haraldas Štombergas (11:05, rez. perd. Kristapas Riekstinšas, Elvis Kaiminšas).

Po kelių minučių svečių persvarą padvigubino Uldis Pūpolas (15:44, rez. perd. Artemas Danfortas). Jam pavyko pasižymėti iš labai artimos distancijos. Tuo tarpu netrukus puikią progą turėjęs „Kaunas City“ atakų lyderis Ondrejus Machala nesugebėjo pasiųsti ritulio į vartus pabėgęs vienas prieš vartininką.

Visgi, savo įvartį pelnė ir kauniečiai. Kostas Gusevas nučiuožė už vartų ir atliko savalaikį perdavimą Denysui Hončarenko, kuris prisitaikęs pasiuntė ritulį į vartų kampą (16:46, rez. perd. K. Gusevas).

Antrajame kėlinyje „Kaunas City“ turėjo dar porą progų greitose atakose, bet abu kartus vartininko įveikti jiems nepavyko. Šeimininkų laimei, įvarčių šio kėlinio metu nepelnė ir „Prizma“ komanda.

Trečiąjį kėlinį Lietuvos čempionai pradėjo mažumoje, bet tai nesutrukdė iškart surengti rezultatyvios atakos. Vos per 8 sekundes be priežiūros prie varžovų vartų atsidūrė ir pelnytu įvarčiu rezultatą išlygino Michalas Machačas (40:08, rez. perd. Danielis Klineckis)

Lygų rezultatą „Kaunas City“ teko ginti kėlinio pabaigoje, kai po pražangos oponentai turėjo galimybę daugumai. Jiems ne tik pavyko apsiginti, tačiau ir pabėgti į dar vieną greitą išpuolį, kuriame šį kartą O. Machala buvo nugriautas iš nugaros. Toks veiksmas buvo įvertintas baudiniu į „Prizma“ vartus. Deja, bet „Kaunas City“ čekui išnaudoti šios situacijos nepavyko – jo metimą atrėmė vartininkas.

Nesėkmingai baigėsi ir paskutinėmis trečiojo kėlinio akimirkomis užvirusi sumaištis prie rygiečių vartų, tad rungtynėse prireikė pratęsimo.

Pratęsimo metu gelbėti savo komandą teko Sergejui Pisarenko. „Kaunas City“ vartininkas iš Ukrainos puikiai susiorientavo situacijoje ir atrėmė labai pavojingą oponentų ataką.

Galiausiai rungtynių baigtį nulėmė Paulius Grybauskas. Lietuvos jaunimo rinktinės narys pabėgo prieš vartininką ir tiksliu šūviu į vartų viršų išplėšė „Kaunas City“ pergalę (62:28, rez. perd. D. Hončarenko).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.