EUROLYGA 2023

Lietuvos tinklininkės Europos čempionato atrankoje „nušlavė“ Azerbaidžaną

Pirmąją pergalę Šiaulių sporto gimnazijoje vykstančiame Europos jaunimo (iki 19 metų) merginų tinklinio čempionato atrankos turnyre – EEVZA čempionate – iškovojo Lietuvos rinktinė.

 Lietuvos tinklininkės Europos čempionato atrankoje „nušlavė“ Azerbaidžaną<br> M. Grigaliūno nuotr.
 Lietuvos tinklininkės Europos čempionato atrankoje „nušlavė“ Azerbaidžaną<br> M. Grigaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-06 20:15

Lietuvės šeštadienį 3–0 (25:8, 25:11, 25:7) sutriuškino autsaiderį Azerbaidžaną ir išsaugojo galimybes pakovoti dėl kelialapio į antrąjį Europos čempionato atrankos etapą.

Lietuvos tinklininkės nuo pat susitikimo pradžios dominavo aikštėje ir neleido varžovėms net pagalvoti apie didesnę intrigą. Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinės treneriai Jolita Kontvainienė ir Aleksandras Volobujevas leido pailsėti lyderėms ir daugiausiai žaidė mažiau žaidybinės praktikos turinčios tinklininkės.

Nugalėtojoms 12 taškų pelnė Justė Vilimaitė, 9 – Barbora Rakauskaitė, po 8 – Aistė Bardauskaitė ir Liepa Urbonaitė, 7 – Gerda Stravinskaitė, 5 – Emilija Mukaitė, 4 – Austėja Žukaitė. Azerbaidžaniečių gretose pasižymėjo Aisha Alismanova (6 tšk.).

Sekmadienį 17 val. Lietuvos rinktinė žais lemiamas rungtynes dėl ketvirtos vietos turnyre bei paskutinio kelialapio į antrąjį Europos čempionato atrankos etapą su Latvijos bendraamžėmis.

„Kadangi iki šiol neturėjome pergalių, tai laimėjimas buvo svarbus, kad atsirastų didesnis pasitikėjimas. Žinoma, varžovas buvo ne iš pajėgiausių. Bandėme pataupyti lyderes, kad būtume tinkamai pasiruošę lemiamai akistatai. Rungtynėse su latvėmis reikės susikaupimo, koncentracijos, kad komanda būtų kaip vienas kumštis. Iš esmės mūsų lygis yra panašus, bet latvės turi ūgio pranašumą. Dėl to turėsime jas apžaisti greitesniu žaidimu ir gynyba. Svarbu neprarasti žaidybinio ritmo. Sieksime kuo geriau pasirodyti prieš savo žiūrovus. Kol kas dar nedemonstruojame idealaus žaidimo“, – mintimis dalinosi lietuvių trenerės asistentas A. Volobujevas.

Latvės šeštadienį po penkių setų kovos 2–3 (23:25, 19:25, 25:21, 25:18, 12:15) pralaimėjo trečiąją pergalę iškovojusioms Estijos tinklininkėms.

Estijos komandą į priekį vedė Nora Lember su 26 taškais. Latvių gretose rezultatyviausiai žaidė Karmena Struka (13 tšk.).

„Visada privalome tikėti pergale ir džiaugiuosi, kad merginos parodė charakterį. Turėjome leisti pailsėti pagrindinėms žaidėjoms ir leidome pažaisti toms, kurios iki šiol rungtyniavo mažiau. Nėra lengva žaisti keturias dienas iš eilės. Džiugu, kad užsitikrinome vietą antrajame atrankos etape, bet tai buvo mūsų tikslas minimum. Iš tiesų turėjome išsikėlę tris tikslus – laimėti turnyrą, iškovoti medalius arba bent patekti į kitą atrankos etapą. Turnyro laimėti nepavyks, bet norime pakovoti dėl antros vietos“, – kalbėjo Estijos rinktinės treneris Marko Mettas.

Latvijos ir Lietuvos rinktinės turi po vieną pergalę, todėl ketvirtąją vietą užims pergalę bet kokiu rezultatu sekmadienį švęsianti ekipa.

Turnyro lyderių akistatoje Lenkijos komanda 3–0 (28:26, 25:22, 25:20) nugalėjo Ukrainą ir užsitikrino pirmąją vietą bei tiesioginį kelialapį į Europos čempionatą.

Lenkėms 18 taškų pelnė Anna Fiedorowicz, o ukrainietėms – Andriana Pavlyk.

Turnyro nugalėtojoms atiteks tiesioginis kelialapis į Europos čempionatą, o 2–4 vietas užimsiančios ekipos pateks į antrąjį atrankos etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.