EUROLYGA 2023

G. Jakštas ragina ištirti galimo smurto ir priekabiavimo atvejį Europos dailiojo čiuožimo čempionate

Internete pasklidus įrašui apie galimą smurto ir priekabiavimo atvejį „Žalgirio“ arenoje vykusio Europos dailiojo čiuožimo čempionato metu, švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas tikina, jog situaciją reikia kuo skubiau ištirti.

G. Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
G. Jakštas<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2024, 4:50 PM, atnaujinta Jan 14, 2024, 10:19 PM

Pasak jo, pasitvirtinus čempionate dirbusios moters liudijimui, turi būti nedelsiant priimti griežti sprendimai smurtautojų atžvilgiu.

„Reakcija į bet kokias smurto apraiškas turi būti greita, giežta ir principinga. Tokia yra Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pozicija“, – sekmadienį įraše „Facebook“ dėstė G. Jakštas. Ministras galimo smurto aukas ragina netylėti ir kreiptis į atitinkamas institucijas.

„Kaip visuomenė jau esame stipriai pažengusi pirmyn, nes tokios istorijos nebenutylimos, o drąsiai keliamos viešumon. Drąsinu visas galimo smurto aukas netylėti, kreiptis į institucijas ir įsitikinti, kokios didelės pagalbos sulauksite ir iš žmonių, ir iš atsakingų organizacijų“, – rašė G. Jakštas.

Sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ didelio dėmesio sulaukė dailiojo čiuožimo čempionate dirbusios merginos įrašas, kuriame teigia, jog renginio metu grubiu elgesiu pasižymėjo sporto žurnalistas Ervinas Kvitkauskas ir Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas Vytautas Jasutis. Mergina nurodo, kad buvo nepagrįstai išmesta iš „Žalgirio“ arenos, kuomet susiginčijo su E. Kvitkausku, kuris esą trukdė darbui.

Kaip vėliau rašė lrytas.lt, pats V. Jasutis tokius kaltinimus neigia ir vadina tai provokacija.

„Tai visiška provokacija. Ji pateko ant teisėjų platformos, kurioje negalėjo būti jokių pašalinių žmonių“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.