EUROLYGA 2023

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai padidino persvarą prieš persekiotojus

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) pergalių seriją pratęsė Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai. Uostamiesčio komanda įveikė artimiausius persekiotojus ir iškovoję jau penktą pergalę iš eilės, dar labiau padidino savo pranašumą.

 Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai padidino persvarą prieš persekiotojus<br> rankinis.lt nuotr.
 Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai padidino persvarą prieš persekiotojus<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

rankinis.lt

Jan 14, 2024, 4:47 PM

Centrinės LRL turo rungtynės vyko Kaune, kur susitiko dvi pirmąsias vietas turnyrinėje lentelėje užimančios komandos – „Dragūnas“ ir „Granitas-Karys“. Lyderių susitikime atkaklios kovos nebuvo. Svečiuose žaidęs „Dragūnas“ nuo pat rungtynių pradžios dominavo aikštelėje ir iškovojo įtikinamą pergalę 34:26 (18:13).

„Dragūno“ gretose rezultatyviausiai žaidė 6 įvarčius pelnęs Gytis Šmantauskas, Mykolas Lapiniauskas ir Tomas Drakšas prie pergalės pridėjo po 5 įvarčius. Kauno komandai 7 įvarčius surinko Matas Jurkevičius, 6 – Modestas Štarolis, 4 – Andrius Montvilas.

„Tikėjausi atkaklesnės kovos ir didesnio varžovų pasipriešinimo, nes „Granitas-Karys“ visada kovoja iki galo. Gal čia buvo tyla prieš audrą ir varžovai mus norėjo užmigdyti prieš kitą savaitgalį lauksiančią tarpusavio dvikovą Baltijos lygoje. Manau, kad gan lengvą pergalę labiausiai įtakojo geras mūsų pačių žaidimas. Gerai pasiruošėme rungtynėms, išvengėme klaidų. Be to, turime didesnę rotaciją negu varžovai ir jie neišlaikė mūsų diktuoto tempo“, – komentavo „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Varžovai buvo stipresni visais komponentais. Neišpildėme nieko ką buvome pasiruošę. Neprilygome varžovams nei fiziškumu, nei noru kovoti. To labiausiai ir trūko. Tikiuosi, kad žaidėjams tai bus gera pamoka. Šį sezoną per dažnai tai kartojasi, todėl darysime išvadas, kad daugiau to neliktų mūsų žaidime“, – teigė „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas.

Per 10 rungtynių 14 taškų surinkę „Granito-Kario“ rankininkai nukrito į 3 vietą ir dabar nuo pirmaujančio „Dragūno“ atsilieka 7 taškais.

Į antrą vietą pakilo 15 taškų iškovoję Vilniaus „Šviesos“ rankininkai. Čempionės titulą ginanti „Šviesa“ svečiuose 29:23 (15:11) įveikė ketvirtoje vietoje esančią Alytaus „Varsos-Stronglaso“ komandą. Vilniečiai jau per pirmą kėlinį įgijo keturių įvarčių persvarą, bet iškart po pertraukos alytiškiai laimėjo atkarpą 4:0 ir išlygino rezultatą 15:15. Tačiau lygus rezultatas laikėsi neilgai ir „Šviesa“ vėl sugebėjo atitrūkti bei apčiuopiamą persvarą išlaikė iki finalinės sirenos.

Nugalėtojams Mantas Urvikis ir Airidas Petronis pelnė po 7 įvarčius, Tadas Rasakevičius įmetė 6 įvarčius. Dzūkijos ekipai 7 įvarčius pelnė Vilius Juozaitis, 5 – Tadas Stankevičius, 4 – Žygimantas Micevičius.

„Mums reikėjo sustabdyti varžovų puolimą, kur pirmais smuikais griežia Žygimantas Micevičius ir Tadas Stankevičius. Ir tai mums visai neblogai pavyko. Jau pirmame kėlinyje susikrovėme nemenką persvarą, bet antro kėlinio pradžioje gal per anksti patikėjome pergale ir varžovai išlygino rezultatą.

Laiku supratome, kad galime prisidaryti bėdų. Susikaupėme ir vėl persvėrėme rezultatą savo naudai“, – sakė „Šviesos“ vartininkas Giedrius Morkūnas.

Ketvirtoje vietoje esančią „Varsos-Stronglaso“ komandą pasivijo taip pat 8 taškus iškovojęs HC „Vilnius“. Vilniečiai išvykoje 32:29 (18:15) nugalėjo lygos autsaiderį Panevėžio „SC-RSSG-Grifą“.

Daugiausia prie HC „Vilniaus“ pergalės prisidėjo rezultatyviausi LRL rankininkai. Vaidas Drevinskas pelnė 9 įvarčius, Martynas Lapinskas įmetė 8 įvarčius. Panevėžio ekipai Evaldas Vėta surinko 8 įvarčius, 6 įvarčius pelnė Ignas Storukas.

Rezultatyviausių LRL žaidėjų sąraše pirmauja 76 įvarčius įmetęs M. Lapinskas. Artimiausi lyderio persekiotojai V. Drevinskas ir V. Juozaitis yra pelnę po 70 įvarčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.