EUROLYGA 2023

Skandinavijos rankinio galiai atsispyrė tik slovėnai

Danijos, Švedijos ir Slovėnijos rinktinės pirmadienį Europos rankinio pirmenybėse iškovojo trečiąsias pergales ir antrąjį etapą pradės su dviem taškais.

Skandinavijos rankinio galiai atsispyrė tik slovėnai.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Skandinavijos rankinio galiai atsispyrė tik slovėnai.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2024, 11:43 PM

Trys komandos – be nuostolių

Danijos, Švedijos, Slovėnijos, Norvegijos, Nyderlandų ir Portugalijos rinktinės Europos pirmenybių antrajame etape sudarys II grupę ir joje kovos dėl dviejų kelialapių į pusfinalį. Tai paaiškėjo pirmadienį Vokietijoje vykstančiame turnyre pasibaigus pirmojo etapo D, E ir F grupių varžyboms.

Šios šešios komandos pirmadienį vakare paskutinėse pirmojo etapo rungtynėse kovojo dėl taškų, kurie bus įskaityti antrajame etape.

Gana lengvai antrojo etapo sąskaitą atsidarė tik pasaulio čempionė Danijos rinktinė, sutriuškinusi Portugalijos rankininkus 37:27. Danai tapo F grupės nugalėtojais.

Paskutinės D ir E grupių rungtynės baigėsi vieno įvarčio skirtumu. Europos čempionės vardą ginanti Švedijos komanda nugalėjo Švedijos rankinio legendos Staffano Olssono treniruojamus Nyderlandų rankininkus 29:28, o Slovėnijos rinktinė įveikė Norvegijos ekipą 28:27.

D grupėje prieš paskutinįjį turą dar nebuvo aišku, kuri komanda iškovos antrąjį kelialapį į kitą etapą. Šis klausimas buvo atsakytas per pirmąsias rungtynes, kuriose Farerų Salų rankininkai pralaimėjo Lenkijos rinktinei 28:32 ir prarado galimybę išstumti iš antrosios vietos norvegus.

Antradienį paskutines pirmojo etapo rungtynes žais A, B ir C grupių komandos.

Įrodė, kad nėra vaikai

Pirmadienį pirmąja Europos pirmenybėse iškovota pergale džiaugėsi turnyro debiutantė Sakartvelo rinktinė, kuri atrankos turnyro grupėje aplenkė Lietuvos rankininkus.

Sakartvelo komanda, prieš atsisveikindama su Vokietija, savo gerbėjus nudžiugino pergale prieš Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę 22:19.

„Žaisime su stipriais varžovais. Bet mes esame jauna komanda ir nieko nebijome. Kovosime iki pabaigos ir atiduosime visas jėgas. Svarbiausia – tinkamai pasiruošti psichologiškai, tikėti savimi ir nenuleisti rankų sudėtingose situacijose“, – prieš Europos pirmenybes kalbėjo gabiausiu Sakartvelo rankininku laikomas 22 metų Giorgis Cchovrebadzė. Jis kelerius metus žaidė „Montpellier“ jaunimo komandose, bet neįsitvirtino pagrindinėje ekipoje ir praėjusiais metais perėjo į „Gummersbach“ klubą iš Vokietijos.

Per du pirmuosius turus Sakartvelo rankininkai neturėjo jokių galimybių nei žaisdami su žemyno vidutinioke Nyderlandų rinktine, nei su čempionės vardą ginančia Švedijos komanda.

Tiesa, olandams buvo pralaimėta nedideliu penkių įvarčių skirtumu, bet rezultatas neatspindėjo įvykių eigos. Nyderlandų komandai labai greitai įgijus didelę persvarą, jos treneris susodino pagrindinius rankininkus ant suolo ir leido pažaisti tiems, kurie per rimtas rungtynes galbūt net nežengs į aikštę.

Antrajame ture sakartveliečiams nepavyko įvykdyti to, ką žadėjo G.Cchovrebadzė. Europos čempionų triuškinama Sakartvelo rinktinė nuleido rankas ir supykdė trenerį Titę Kalandadzę. „Švedai žaidė kaip profesionalai, mes – kaip vaikai“, – tuomet auklėtinių pasirodymą įvertino T.Kalandadzė.

Pirmadienį Sakartvelo rankininkai pasistengė įrodyti sau ir treneriui, kad gali kovoti vyriškai. Nors jie pirmojo kėlinio viduryje atsiliko nuo Bosnijos ir Hercegovinos komandos 2:8, sugebėjo susitelkti ir iškovojo pirmąją pergalę.

3 turas

D grupė (Berlynas)

Lenkija – Farerų Salos 32:28 (15:15). Sičko 10, Syprzakas 9, Jędraszczykas 6 / Westas 10, Ellefsenas 9. Geriausias žaidėjas – Eliasas Ellefsenas a Skipagotu (Farerų Salos).

Norvegija – Slovėnija 27:28 (17:17). Sagosenas 6, Grondahlas 5 / Vlahas 7, Blagotinšekas 5. Geriausias žaidėjas – vartininkas Urbanas Lesjakas (Slovėnija).

Lentelė: Slovėnija – 6, Norvegija – 3, Lenkija – 2, Farerų Salos – 1.

E grupė (Manhaimas)

Bosnija ir Hercegovina – Sakartvelas 19:22 (9:9). Paničius 7 / Cchovrebadzė 7, Dichamindžija 5. Geriausias žaidėjas – vartininkas Zurabas Cincadzė (Sakartvelas).

Švedija – Nyderlandai 29:28 (15:15). Wanne 5, Claaras 5, Sandellis 4 / Steinsas 6, Ten Velde 5, Kooij 5. Geriausias žaidėjas – Lucas Steinsas (Nyderlandai).

Lentelė: Švedija – 6, Nyderlandai – 4, Sakartvelas – 2, Bosnija ir Hercegovina – 0.

F grupė (Miunchenas)

Čekija – Graikija 29:20 (15:8). Šterba 7, Kašparekas 4, Solakas 4 / Kederis 5, Boskos 4. Geriausias žaidėjas – vartininkas Tomašas Mrkva (Čekija).

Danija – Portugalija 37:27 (17:15). Gidselis 11, Pylickas 7, M.Hansenas 5 / M.Costa 9, F.Costa 5. Geriausias žaidėjas – Mathiasas Gidselis (Danija).

Lentelė: Danija – 6, Portugalija – 4, Čekija – 2, Graikija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.