EUROLYGA 2023

Žingsnis link atkrintamųjų: „Kaunas City“ nepraleido įvarčių ir nugalėjo HS „Riga“

„Kaunas City“ komanda žengė pirmąjį žingsnį link galimybės pratęsti savo sezoną OHL Baltijos ledo ritulio čempionato atkrintamosiose varžybose.

Kauniečiai demonstravo labai gerą gynybą.<br>hockey.lt nuotr.
Kauniečiai demonstravo labai gerą gynybą.<br>hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2024, 4:14 PM

Sekmadienį „Kaunas City“ antrą kartą per dvi dienas nugalėjo „HS Riga“ komandą. Šį kartą kauniečiai nepriekaištingai sužaidė gynyboje ir laimėjo dvikovą 3:0. Priminsime, jog vakar „Kaunas City“ dvikovą laimėjo rezultatu 5:2.

Pirmajame kėlinyje abi komandos atliko nemažai metimų, bet dauguma iš jų didelio pavojaus vartininkams nesukėlė. Po pirmosios pertraukos gerokai padidėjo nuobaudų skaičius. Vienu metu „Kaunas City“ turėjo net šešias minutes daugumos iš eilės, bet jiems įmušti niekaip nepavyko, o galiausiai ilgą daugumą nutraukė jų pačių pražanga.

Ilgai trukusią įvarčių tylą jau trečiajame kėlinyje nutraukė Denysas Hončarenko. „Kaunas City“ ukrainietis sulaukė puikaus Filipo Hudako perdavimo ir pasinaudojo proga iš arti pasiųsti ritulį į vartų tinklą (43:20, rez. perd. Davidas Sibilevyčius, F. Hudakas).

Po praleisto įvarčio „HS Riga“ pradėjo šeimininkų spaudimą bei uždirbo nuobaudą „Kaunas City“ žaidėjui. Visgi, žaisdami mažumoje kauniečiai surengė greitą ataką, kurioje Nazaras Ružnikovas surado Aivarą Bendžių, o šis prisitaikęs pasiuntė ritulį į vartus (48:11, rez. perd. N. Ružnikovas).

Po antrojo „Kaunas City“ įvarčio abi komandos nusprendė pakeisti didžiulį krūvį atlaikiusius vartininkus. Tiesa, tiek ir „Kaunas City“ vartininkui Sergejui Pysarenko, tiek ir „HS Riga“ atstovui Oskarui Gusevui atsipūsti treneriai leido tik vienos atakos metu ir po pusės minutės jie grįžo į vartus.

Iki trečiojo kėlinio pabaigos likus kiek daugiau nei trims minutėms D. Hončarenko galėjo visiškai nužudyti oponentų viltis išsigelbėti, bet pabėgęs prieš vartininką jis ritulį paleido virš vartų.

Paskutines dvi minutes „HS Riga“ žaidė su šešiais aikštės žaidėjais, pakeitę vartininką. Ilgą laiką jie kontroliavo ritulį, bet galiausiai A. Bendžius per visą aikštę pasiuntė ritulį į tuščius vartus (59:44, rez. perd. Davidas Ivaščenko, Borisas Hrubo).

Nepriekaištingai dvikovą sužaidęs „Kaunas City“ vartininkas S. Pysarenko šiose rungtynėse atrėmė visus 62 oponentų metimus į jo vartus.

Po pergalės „Kaunas City“ priartėjo prie „HS Riga“ komandos iki penkių taškų. Iki čempionato pabaigos kauniečiams dar liko 8, o jų varžovams – 9 rungtynės. Tiesa, „HS Riga“ visas savo likusias rungtynes žais su OHL Baltijos čempionato pirmojo penketo komandomis, iš kurių 7 rungtynės lauks su lygos lyderių trijule „Zemgale/LBTU“, „Mogo/LSPA“ ir „Kurbads“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?