EUROLYGA 2023

Prancūzijos rankininkai dar sykį pateko į Europos pirmenybių pusfinalį

Europos vyrų rankinio pirmenybėse pirmadienį paaiškėjo trečia pusfinalio dalyvė. Tai – Prancūzijos rinktinė, užsitikrinusi pirmąją vietą antrojo etapo I grupėje.

 Prancūzijos rankininkai dar sykį pateko į Europos pirmenybių pusfinalį<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Prancūzijos rankininkai dar sykį pateko į Europos pirmenybių pusfinalį<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2024, 11:55 PM

Triskart Europos čempionė Prancūzijos rinktinė dar kartą pateko į žemyno pirmenybių pusfinalį. Prancūzai vietą tarp keturių stipriausiųjų užsitikrino pirmadienį antrojo etapo I grupės priešpaskutiniame ture nugalėję Austrijos komandą 33:28 (15:16).

Prancūzijos rinktinė surinko 8 taškus ir įsitvirtino I grupės pirmojoje vietoje.

Antrojo kelialapio likimas paaiškės trečiadienį, kai Kelno arenoje bus sužaistos paskutinės antrojo etapo I grupės rungtynės. Į antrąją vietą pretenduoja Vokietija (5 taškai), Austrija ir Vengrija (po 4 taškus). Paskutiniajame ture vokiečiai žais su kroatais, austrai – su islandais, vengrai – su prancūzais.

Turnyro šeimininkė Vokietijos rinktinė į antrąją vietą pakilo pirmadienį nugalėjusi Vengrijos rankininkus 35:28 (18:17).

Grupės autsaiderių rungtynėse Islandijos rinktinė įveikė Kroatijos komandą 35:30 (16:18). Nors islandai pirmajame kėlinyje atsiliko 5:9 ir prarado raudona kortele nubaustą Ymirą Gislasoną, paskui pamažu atsitiesė ir nuo antrojo kėlinio vidurio varžovus pranoko visa galva.

Šis rezultatas lėmė, kad Kroatijos rinktinė prarado galimybę Europos pirmenybėse iškovoti kelialapį į olimpinės atrankos turnyrą. Tiesa, kroatai dar gali gauti šį kelialapį kitu būdu – jei sulauks palankios Afrikos pirmenybių baigties.

Jau aišku, kad Prancūzijos rinktinė pusfinalyje žais su II grupėje antrąją vietą užsitikrinusia Švedijos komanda. II grupėje pirmąją vietą užsitikrinusi Danijos rinktinė varžovus sužinos trečiadienį.

Kiti žemynai

Sausio mėnesį rengiamos ir kitų žemynų pirmenybės.

Buenos Airėse vykusiose Pietų ir Centrinės Amerikos pirmenybėse namų sienos nepadėjo Argentinos rankininkams. Aukso medalius iškovojo ir čempionės vardą apgynė visas penkerias rungtynes laimėjusi Brazilijos rinktinė. Argentinos ir Čilės komandos vieno rato turnyre surinko po 7 taškus. Sidabras buvo įteiktas argentiniečiams, bronza – čiliečiams. Visos trys prizininkės (Brazilija, Argentina ir Čilė) taip pat iškovojo kelialapius į 2025 metų pasaulio pirmenybes.

Azijos pirmenybėse baigėsi antrasis grupių etapas. Jame paaiškėjo, kad pusfinalyje susitiks Kataras – Kuveitas ir Bahreinas – Japonija. Šios keturios rinktinės iškovojo kelialapius į pasaulio pirmenybes. Stipriausios Azijos komandos varžosi Bahreine, žemyno čempiono vardą gina Kataras.

Kaire vykstančiose Afrikos pirmenybėse antradienį prasidės atkrintamosios varžybos. Ketvirtfinalyje susitiks Egiptas – Angola, Tunisas – Gvinėja, Žaliasis Kyšulys – Marokas ir Alžyras – Kongo Demokratinė Respublika. Afrikos komandos kovoja dėl penkių kelialapių į pasaulio pirmenybes, taip pat – dėl vieno kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes ir dviejų kelialapių į olimpinės atrankos turnyrą. Afrikos čempionės vardą gina namie žaidžianti Egipto rinktinė.

Beje, į Afrikos įvykius viena akimi dairosi Kroatijos ir Slovėnijos rinktinės. Jei egiptiečiai taps žemyno čempionais ir iškovos olimpinį kelialapį, Kroatijos rinktinė, pagal praėjusių metų pasaulio pirmenybių rezultatus, gaus kelialapį į olimpinės atrankos turnyrą. Slovėnams, jei jie Europos pirmenybėse patys neiškovos kelialapio į olimpinės atrankos turnyrą, taip pat galėtų padėti Egipto rinktinės pergalė Afrikos pirmenybėse.

Antrasis etapas. 3 turas

I grupė

Kroatija – Islandija 30:35 (18:16). Jeliničius 6 / Elissonas 8, Rikhardssonas 6, Palmarssonas 6. Geriausias žaidėjas – vartininkas Bjorgvinas Gustavssonas (Islandija).

Prancūzija – Austrija 33:28 (15:16). Memas 7, Fabregas 7 / Bilykas 6, Hutecekas 6, Weberis 5. Geriausias žaidėjas – Ludovicas Fabregas (Prancūzija).

Vokietija – Vengrija 35:28 (18:17). Kosteris 8 / Ancsinas 6, Rosta 6. Geriausias žaidėjas – Julianas Kosteris (Vokietija).

Lentelė: Prancūzija – 8, Vokietija – 5, Austrija – 4, Vengrija – 4, Islandija – 2, Kroatija – 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.