EUROLYGA 2023

Finikse – geriausias G. B. Starkutės karjeros raundas ir triumfas NCAA turnyre

Geriausia Lietuvos golfo žaidėja Gilė Bitė Starkutė įspūdingai pradėjo antrąją sezono dalį. Finikse surengtame vienos dienos studentų (NCAA) turnyre „Match In The Desert“ lietuvė tapo nugalėtoja ir užfiksavo savo naują asmeninį rekordą.

 Gilė Bitė Starkutė<br> Arizonos universiteto nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Arizonos universiteto nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Arizonos universiteto nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Arizonos universiteto nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Arizonos universiteto nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Arizonos universiteto nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 1:33 PM

Tai yra pirmoji G. B. Starkutės pergalė NCAA turnyruose.

Naujas Lietuvos golfo žaidėjos asmeninis vieno raundo rekordas – PAR -8. Arizonos universiteto studentei pataikyti kamuoliukus į 18 duobučių prireikė 64 smūgių.

Lietuvė taip pat fiksavo geriausią rezultatą „Par3“ duobutėse ir atliko daugiausiai „birdie“ (PAR -1 rezultatas duobutėje) tarp visų dalyvių.

„Paskutinėje duobutėje nervai sunkiai laikė, – po turnyro komentavo Gilė Bitė, – PAR 5 duobutėje po antro smūgio buvau per dvidešimt metrų nuo duobutės, bet dar vieno „berdžio“ nebepadariau.“

Antrąją vietą asmeninėje įskaitoje pasidalino Ashley Menne (Arizonos valstybinis universitetas) ir Alessia Nobilio (UCLA). Jos fiksavo PAR -6 rezultatą. Penkių komandų turnyre iš viso varžėsi 34 žaidėjos. Beje, neigiamą PAR Finikse fiksavo ir G. B. Starkutės komandos draugės – Charlotte Back (-4), Lilas Pinthier (-3), Julia Misemer (-2), Carolina Melgrati (-1) bei Pimmada Wongthanavimok (-1).

„Tai nuostabus būdas pradėti naujus metus – su pergale asmeninėje įskaitoje ir puikiais visos komandos rezultatais. Turiu nuimti kepurę prieš G. B. Starkutę ne tik už laimėtą asmeninę įskaitą, bet ir už įspūdingą 64 smūgių rezultatą. Jos pasirodymas buvo nepriekaištingas ir nuostabu buvo matyti tokį jos žaidimą visą dieną. Šio turnyro rezultatai mums bus puikus impulsas judėti į priekį“, – mintimis dalinosi Arizonos universiteto komandos trenerė Laura Ianello.

Puikią G. B. Starkutės formą lėmė ir atsakingas darbas šventiniu laikotarpiu. Per Kalėdas sugrįžusi į Lietuvą ji treniravosi su suomiu Ariu Savolainenu, o grįžusi į JAV tęsė pradėtus darbus su Justinu Bubseriu.

„Match In The Desert“ turnyro komandinėje įskaitoje Arizona „Wildcats“ komanda su bendru PAR -14 rezultatu užėmė antrąją vietą. Nugalėjo UCLA (PAR -17), o trečioje pozicijoje liko Arizonos valstybinis universitetas (PAR -9)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.