EUROLYGA 2023

Prisnūdusius lyderius įveikę Slovėnijos rankininkai iškovojo kelialapį į olimpinės atrankos turnyrą

Teisę žaisti Europos pirmenybių pusfinalyje anksčiau užsitikrinę Danijos ir Švedijos rankininkai nenusiteikė kovoti jiems nieko nelėmusiose grupės varžybų paskutinio turo rungtynėse.

Slovėnijos ir Norvegijos rungtynių akimirka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Slovėnijos ir Norvegijos rungtynių akimirka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 11:43 PM

Europos vyrų rankinio pirmenybės atsisveikino su Hamburgu. Šiame mieste antradienį buvo sužaistos paskutinės antrojo etapo II grupės rungtynės.

Didelės įtampos paskutiniajame ture nebuvo, nes Danijos ir Švedijos rinktinės kelialapius į pusfinalį užsitikrino dar sekmadienį. Šių dviejų komandų treneriai antradienį leido pailsėti lyderiams, o ir kiti rankininkai nebuvo nusiteikę verstis per galvą dėl nebūtinų taškų.

Paskutiniajame antrojo etapo ture iki tol visas rungtynes laimėjusi Danijos rinktinė nusileido Slovėnijos ekipai 25:28 (14:17), o Švedijos komanda – Norvegijos rankininkams net 23:33 (12:15).

Danų atsipalaidavimas labai padėjo Slovėnijos komandai. Ji pakilo į trečiąją vietą II grupėje ir užsitikrino kelialapį į olimpinės atrankos turnyrą.

Slovėnai aplenkė Portugalijos komandą, kuri nukito iš trečiosios į ketvirtąją vietą. Portugalai dar neprarado galimybės patekti į olimpinės atrankos turnyrą, bet dabar jų likimas yra kitų komandų rankose (rankinio olimpinės atrankos sistema yra gana paini, todėl portugalams gali būti svarbi net ir Afrikos pirmenybių baigtis).

Portugalijos rankininkai galėjo viską išspręsti patys, bet antradienį nesugebėjo įveikti grupės autsaiderės Nyderlandų ekipos. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 33:33 (17:15).

Trečiadienį Kelne paskutiniojo turo rungtynes žais I grupės komandos. Šioje grupėje pirmąją vietą užsitikrino Prancūzijos rinktinė, o dėl antrosios vietos kovoja Vokietijos, Vengrijos ir Austrijos ekipos.

Jau aišku, kad penktadienį pusfinalyje prancūzai susitiks su švedais. Danai varžovus sužinos trečiadienį. Nuo pusfinalio visos rungtynės vyks Kelne.

Antrasis etapas. 4 turas

II grupė

Nyderlandai – Portugalija 33:33 (17:15). Ten Velde 7 / M.Costa 8, Frade 8, Areia 7. Geriausias žaidėjas – vartininkas Diogo Rema Marquesas (Portugalija).

Slovėnija – Danija 28:25 (17:14). Horženas 6, Vlahas 5 / Kirkelokke 6, Jorgensenas 6. Geriausias žaidėjas – vartininkas Klemenas Ferlinas (Slovėnija).

Norvegija – Švedija 33:23 (15:12). Blonzas 11, Bjornsenas 5, Grondahlas 5 / Sandellis 4. Geriausias žaidėjas – Alexandre Blonzas (Norvegija).

Lentelė: Danija – 8, Švedija – 6 Slovėnija – 6, Portugalija – 5, Norvegija – 4, Nyderlandai – 1.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.