EUROLYGA 2023

Finalinės „Australian Open 2024“ vienetų kovos: viskas, ką reikia žinoti

Šį savaitgalį tiesiogiai iš Melburno išvysime 2024 m. Australijos atvirojo teniso čempionato („Australian Open“) kulminaciją. Dvi savaites trukusį pirmąjį šių metų „Didžiojo kirčio“ turnyrą užbaigs vyrų ir moterų vienetų finalai. Dalinamės visa svarbiausia informacija apie finalinius geriausių pasaulio tenisininkų susitikimus Australijoje.

 Finalinės „Australian Open 2024“ vienetų kovos: viskas, ką reikia žinoti<br> lrytas.lt koliažas
 Finalinės „Australian Open 2024“ vienetų kovos: viskas, ką reikia žinoti<br> lrytas.lt koliažas
 A. Sabalenka<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Sabalenka<br> Reuters/Scanpix nuotr.
J.Sinneris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Sinneris.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Qinwen Zheng<br>AFP/Scanpix nuotr.
Qinwen Zheng<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Medvedevas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Medvedevas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 26, 2024, 4:45 PM

Sausio 14-ąją prasidėjęs turnyras baigsis šį šeštadienį, sausio 27 d., kai stebėsime moterų vienetų finalą, ir sekmadienį, sausio 28 d., kai vyks vyrų turnyro laimėtoją lemsiantis mačas.

Moterų vienetų finalas: Q.Zheng prieš A.Sabalenką

Kovoje dėl vienetų laimėtojos titulo susitiks 21-erių Kinijos tenisininkė Qinwen Zheng (WTA-12) ir antroji pasaulio raketė 25 m. baltarusė Aryna Sabalenka (WTA-2).

Zheng pateko į savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ finalą įveikusi Ukrainos tenisininkę Dajaną Jastremską (WTA-93). Anot „Eurosport“ komentatorės buvusios pirmosios pasaulio raketės Justine Henin, ši pergalė – fantastiška šių metų „Australian Open“ istorija.

„Ji pagaliau pateko į savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ finalą ir puikiai matome jos džiaugsmą. Žinome, kaip sunku būti favorite ir kokia įtampa jaučiama. Pernai ji žaidė „US Open“ ketvirtfinalyje, tačiau jausmas išėjus į kortus finale bus visiškai kitoks. Jai reikėtų išlaikyti esamą rutiną ir išlikti savo burbule, kad galėtų pasimėgauti šiuo momentu, nes jis ypatingas“, – sakė belgų teniso žvaigždė.

Sabalenka vietą finale užsitikrino įveikusi amerikietę Coco Gauff (WTA-4). Turnyro komentatoriaus anglų tenisininko Timo Henmano nuomone, ši pergalė buvo pelnyta: „Manau, kad Sabalenka sugebėjo įtvirtinti savo autoritetą svarbiausiomis akimirkomis, naudodama jėgą iš galinės aikštelės dalies. Nepaprastai svarbus pirmasis setas, kurio metu ji įgijo pagreitį ir toliau atliko savo smūgius. Ji nusipelnė pirmauti.“

Ši dvikova įvyks šeštadienį, nuo 10 val. 30 min. Lietuvos laiku.

Vyrų vienetų finalas: J.Sinneris prieš D.Medvedevą

Dėl geriausiojo titulo vyrų vienetų finale susitiks trečioji ir ketvirtoji pasaulio raketės: 27-erių Daniijlas Medvedevas (ATP-3) ir 22-ejų italas Jannikas Sinneris (ATP-4). Pastarasis užkirto kelią į finalą vienam iš išankstinių šių metų turnyro favoritų Novakui Džokovičiui (ATP-1). Įveikęs geriausią planetos tenisininką Sinneris susilaukė ekspertų pagyrų dėl įspūdingo žaidimo ir ramios reakcijos į pergalę.

„Jis įveikė Džokovičių ir nepanikavo. Jis itin daug kalbėjo apie procesą ir tai, kaip žaidžia. Trečiojo seto pabaigoje žaidimas klostėsi ne jo naudai, bet nebuvo jokios panikos, vien fenomenalios pastangos ir įspūdingas pasiekimas. Man patinka, kaip jis reagavo po pergalės – nesijautė didelio šventimo, nes jis į tai žiūri kaip į dar vieną kelionės dalį“, – „Eurosport“ kanalui teigė T. Henmanas.

Bilietą į finalą Medvedevas iškovojo penktadienį, pusfinalyje laimėjęs prieš Alexanderį Zverevą (ATP-6). Pasak turnyrą komentuojančio australų tenisininko Nicko Kyrgioso, dėl savito žaidimo stiliaus trečioji pasaulio raketė tapo vienu mėgstamiausių jo sportininkų šių metų turnyre.

„Medvedevas nusipelnė finalo, nes tai buvo absoliutus mūšis. Jis prikaustė visus prie kėdžių. Kokia patirtis! Tikras Danijilo Medvedevo šou. Ir tai bus visiškai įspūdingas finalas – Daniilas Medvedevas prieš Janniką Sinnerį dėl „Australian Open“ karūnos. Negaliu sulaukti“, – nekantravo jis.

Vyrų vienetų finalo dvikova vyks paskutinę turnyro dieną, sekmadienį, tačiau oficialus mačo laikas dar nepaskelbtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.