EUROLYGA 2023

Sensacija „Australian Open“ turnyre – 10 kartų turnyrą laimėjęs N. Džokovičius pusfinalyje kapituliavo prieš jaunąjį italą J.Sinneris papasakojo apie savo taktiką prieš serbą

Serbas Novakas Džokovičius nežais ne tik šių metų „Australian Open“ turnyro finale. Penktadienį N.Džokovičius krito pusfinalyje per 3 val. 22 min. prieš italą 22-ejų Janniką Sinnerį (ATP-4) 1:6, 2:6, 7:6(6), 3:6. 

 J.Sinneris įveikė N.Džokovičių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Sinneris įveikė N.Džokovičių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Sinneris įveikė N.Džokovičių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Sinneris įveikė N.Džokovičių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Sinneris įveikė N.Džokovičių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Sinneris įveikė N.Džokovičių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 26, 2024, 9:35 AM, atnaujinta Jan 26, 2024, 10:13 AM

„Tai buvo labai sunkus mačas. Pradėjau jį labai gerai, varžovas niekaip negalėjo sėkmingai pataikyti kamuoliuko per pirmus du setus. Man atrodė, kad jis nesijaučia korte gerai.

Stengiausi toliau jį spausti. Trečiame sete galėjau užbaigti mačą, bet nepataikiau į zoną. Tai tenisas.

Stengiausi būti pasiruošęs kitam setui, kurį pradėjau puikiai. Atmosfera per šią dvikovą arenoje buvo puiki. Labai laukiau šios akistatos.

Visada malonu, kai yra žaidėjas, iš kurio gali ko nors pasimokyti. Pernai jam pralaimėjau Vimbldono pusfinalyje ir tas pralaimėjimas mane daug ko išmokė. Tai yra proceso dalis.

Kas apsunkina Novakui žaisti prieš mane? Nežinau, paklauskite jo. Manau, kad žaidžiame panašiu stiliumi. Stengiamės atmušti kuo daugiau kamuolių.

Jis būna nuostabus, kai paduoda. Kartais bandydavau atspėti, ką jis sugalvojo. Šiame mače bandžiau priversti jį bėgioti, bet visos savo taktikos neatskleisiu! – po pergalės kalbėjo J.Sinneris.

Pirmoji planetos raketė N.Džokovičius anksčiau Melburne nepralaimėdavo po to, kai prasibraudavo į turnyro ketvirtfinalius.

Iš viso 36-erių Serbijos tenisininkas yra laimėjęs net 10 „Australian Open“ turnyrų (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021, 2023).

Australijoje serbas pralaimėjimų nebuvo patyręs šešerius metus iš eilės ir siekė 33-iosios savo pergalės iš eilės šiame turnyre.

Be to, tai buvo 49-asis serbo pralaimėjimas „Didžiojo kirčio“ turnyruose ir dabar santykis yra 375:49.

Tuo tarpu Italijos tenisininkas – pirmą kartą prasimušė į „Didžiojo kirčio“ turnyrų finalą. Iki akistatos su N.Džokovičiumi jis šiame turnyre nebuvo pralaimėjęs nė vieno seto.

J.Sinneris tapo jauniausiu „Australian Open“ turnyro finalininku nuo 2008 metų.

Finale jis lauks akistatos tarp vokiečio Alexanderio Zverevo ir ruso Danijilo Medvedevo poros laimėtojo.

Finalas bus žaidžiamas sausio 28 d. Bendrą turnyro prizinį fondą sudaro beveik 52,34 milijono eurų, o finalo laimėtojas gaus 2 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.