EUROLYGA 2023

„Australian Open“ finalą galingai pradėjęs D. Medvedevas liko be nieko – italas J. Sinneris palaužė rusą

Pirmasis metų „Didžiojo kirčio turnyras – „Australian Open“ – baigėsi ruso Danijilo Medvedevo nesėkme. Dėl geriausiojo vyrų vienetų žaidėjo vardo sekmadienį finale kovėsi trečioji ir ketvirtoji pasaulio raketės: 27-erių D.Medvedevas (ATP-3) ir 22-ejų italas Jannikas Sinneris (ATP-4). Galingiau pradžią pradėjęs rusas po dviejų setų jau svajojo apie pergalę, tačiau galiausiai savo žaidimą atradęs italas per likusius tris setus palaužė oponentą ir tapo nugalėtoju 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

 Jannikas Sinneris<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jannikas Sinneris<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jannikas Sinneris<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jannikas Sinneris<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Danijilas Medvedevas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Danijilas Medvedevas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Jannikas Sinneris
 Jannikas Sinneris
 Danijilas Medvedevas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Danijilas Medvedevas<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 28, 2024, 2:32 PM, atnaujinta Jan 28, 2024, 3:24 PM

Mačas vyko 3 val. 44 min. J. Sinneris tapo pirmuoju italu nuo 1976 metų, kuris laimėjo „Didžiojo kirčio“ turnyrą ir apskritai pirmuoju šios šalies tenisininku, kuris triumfavo „Australian Open“ varžybose. Tais metais Adriano Panatta buvo laimėjęs „Roland Garros“ varžybas.

Tai yra 11-asis italo titulas per karjerą ir pirmasis „Didžiojo kirčio“ apdovanojimas.

Tuo tarpu D.Medvedevas yra vos ne vienintelis tenisininkas, kuris pralaimėjo „Didžiojo kirčio“ finalus pirmaudamas setais 2:0. Tai buvo ir 2022 metais taip pat Melburne, kai pralaimėjo Rafaeliui Nadaliui.

Kaip neutralios valstybės tenisininkas D.Medvedevas kur kas galingiau pradėjo kovą ir iš esmės per pirmuosius du setus neturėjo didelių problemų – pirmą sėkmingai baigė 6:3, o antrame apskritai pirmavo 5:1, tačiau leido italui laimėti padavimą.

Trečiame sete vis dėlto užvirė rimtesnė akistata – kiekvienas iš žaidėjų laimėjo savo padavimus ir rezultatas buvo 4:4. Tačiau tuomet J.Sinneris sugebėjo laimėti varžovo padavimą ir trečiam sete nugalėjo 6:4.

Ketvirtasis setas vyko tokiu pačiu scenarijumi – nors tenisininkai turėjo šansų laimėti varžovų padavimus, vis dėlto rezultatas ir vėl buvo 4:4, o J.Sinneris dar kartą sugebėjo perimti padavimą ir vėl laimėjo 6:4.

Tad teko žaisti lemiamą setą: esant rezultatui 3:2 italo naudai jis sugebėjo paimti D.Medvedevo padavimą ir išsiveržė į priekį 4:2 bei po savojo padavimo pabėgo 5:2. pavargęs rusas

Rusas sekmadienį žaidė jau šeštąjį „Didžiojo kirčio“ finalą ir pirmą kartą jame varžovu nebuvo Novakas Džokovičius ar Rafaelis Nadalis. Nors tarpusavio akistatose D.Medvedevas pirmavo iki sekmadienio 6:3, jis J.Sinneriui buvo pralaimėjęs pastarąsias trejas akistatas.

Italas „Australian Open“ turnyre šiemet užkirto kelią į finalą vienam iš išankstinių šių metų favoritų Novakui Džokovičiui (ATP-1).

Bilietą į finalą D.Medvedevas iškovojo penktadienį, pusfinalyje laimėjęs prieš vokietį Alexanderį Zverevą (ATP-6).

27 pergales per pastaruosius 29 mačus iškovojęs Italijos tenisininkas be 2000 ATP reitingo taškų į savo sąskaitą gaus ir įspūdingą 2,11 mln. JAV dolerių piniginį prizą. Pirmadienį atnaujintame ATP reitinge jis pirmą kartą karjeroje pakils į trečią poziciją, aplenkdamas šiandieninį oponentą rusą.

„Australian Open“ pirmenybių vicečempionui atiteks 1300 ATP reitingo taškų ir 1,15 mln. JAV dolerių čekis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.