EUROLYGA 2023

Daviso taurės varžybos Vilniuje: savaitės tvarkaraštis

Savaitgalį į Vilnių atvykę Ukrainos, JAV ir Lietuvos vyrų teniso rinktinių nariai jau išbandė centrinio „SEB arenos“ korto dangą, o taip pat treniruotėms skirtus kortus. Šiandien prie jų prisijungs Sakartvelo komanda, o taip pat ir JAV rinktinės lyderis Tayloras Fritzas (ATP-9). Nuo rytdienos tenisininkų laukia ne tik pasirengimas ketvirtadienį ir šeštadienį startuosiantiems Daviso taurės mačams, tačiau ir gausybė įvairių renginių.

 Lietuvos vyrų teniso rinktinė<br> S. Čirbos ir R. Ilionio nuotr.
 Lietuvos vyrų teniso rinktinė<br> S. Čirbos ir R. Ilionio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-29 13:32, atnaujinta 2024-01-29 13:33

Antradienį ryte visų komandų tenisininkai ir kapitonai atiduos duoklę Lietuvos žiniasklaidai. „SEB arenoje“ vyksiančiose spaudos konferencijose bus kalbama apie pasirengimą artėjantiems susitikimams, pirmuosius sezono turnyrus ir artimiausius planus. Prie Lietuvos žurnalistų prisijungs ir Tarptautinės teniso federacijos TV komanda, visą savaitę besidarbuosianti Vilniuje.

Tos pačios dienos pavakarę šurmulio netrūks centriniame arenos korte. Įvairių Lietuvos teniso akademijų ir mokyklų auklėtiniai dalyvaus „Vaikų dienos“ renginiuose. Čia jie galės ne tik stebėti JAV rinktinės treniruotę, tačiau ir pabendrauti su visų komandų nariais, o taip pat išmėginti su jais jėgas centriniame korte įrengtose keturiose mini teniso aikštelėse.

Trečiadienį per pietus bus traukiami Ukrainos ir JAV akistatos burtai, po kurių paaiškės ketvirtadienį prasidėsiančios dvikovos susitikimų dalyviai ir susitikimų eiliškumas. Šis renginys vyks Ukrainos ambasadoje Vilniuje.

Ketvirtadienį Lietuvos ir Sakartvelo tenisininkai toliau rengsis savaitgalio susitikimams, o Ukrainos ir JAV komandos jau pradės savąją dvikovą. 18 val. „SEB arenoje“ vyks atidarymo ceremonija, o jai pasibaigus vyks pirmasis vienetų mačas. Po jo į kortą žengs antrojo vienetų susitikimo dalyviai.

Ypatingas renginys, į kurį Lietuvos teniso sąjunga kviečia visus šalies teniso gerbėjus, „SEB arenos“ penktajame korte vyks penktadienio 11 val. Čia bus pagerbtas ilgametis Lietuvos teniso rinktinės narys Laurynas Grigelis, o penktajai arenos aikštelei bus suteiktas Lauryno Grigelio korto pavadinimas. Būtent šiame korte Lietuvos tenisininkai iškovojo vieną garsiausių pergalių Daviso taurės varžybose, 2010 m. įveikę D. Britanijos tenisininkus. Lemiamą trečiąjį tašką komandai tuomet pelnė L. Grigelis, įspūdingoje penkių setų kovoje įveikęs Danielį Evansą.

12 val. „SEB arenos“ konferencijų salėje bus ištraukti Lietuvos-Sakartvelo susitikimo burtai, o 18 val. į centrinį arenos kortą grįš JAV ir Ukrainos tenisininkai. Iš pradžių čia vyks dvejetų susitikimas, o po jo – du arba vienas vienetų mačai.

Šeštadienio vidurdienį žiūrovai stebės Lietuvos ir Sakartvelo susitikimo atidarymo ceremoniją, o taip pat du vienetų mačus. Tarp jų bus surengta trumpa L. Grigelio apdovanojimo ceremoniją. Beje, Lietuvos rinktinės dalyvavimo Daviso taurės turnyre trisdešimtmečio proga visi į areną atvykę teniso mylėtojai savo vietose ras specialiai šiai progai atminti skirtus marškinėlius.

Lietuvos-Sakartvelo susitikimas dvejetų maču bus pratęstas sekmadienį 12 val. Po dvejetų įvyks du arba vienas vienetų susitikimai, po kurių ir paaiškės dvikovos nugalėtojas, šių metų rudenį žaisiantis pirmojoje Daviso taurės varžybų grupėje.

Šie Daviso taurės susitikimai bus išskirtiniai ir tuo, kad juose žiūrovai pirmą kartą neišvys linijų teisėjų. Arenoje šiems mačams įrengta vadinamoji „Hawk Eye Live“ sistema, automatiškai fiksuojanti ar kamuoliukas nusileido korto ribose ar už jo. Ši technologija naudojama Didžiojo kirčio turnyruose, taip pat svarbiausiose ATP ir WTA varžybose.

JAV komandos kapitonas Bobas Bryanas į rinktinę pakvietė T. Fritzą (ATP-9), Christoferį Eubanksą (ATP-32), Sebastianą Kordą (ATP-33), Austiną Krajičeką (dvejetų ATP-3) ir Rajeevą Ramą (dvejetų ATP-5). Ukrainos rinktinės sudėtyje Vilniuje bus Vitaliy Sachko (ATP-165), Oleksii Krutykh (ATP-342), Viacheslav Bielinskyi (ATP-498), Vladyslav Orlov (ATP-598) ir Illya Beloborodko (ATP-1290). Komandos kapitonas – Orest Tereshchuk.

Lietuvos rinktinės sudėtyje mače prieš Sakartvelą bus Ričardas Berankis (ATP-248), Vilius Gaubas (ATP-366), Edas Butvilas (ATP-638), Pijus Vaitiekūnas (ATP-1865) ir Tadas Babelis. Komandai vadovaus Šarūnas Kulnys.

Sakartvelo komandos kapitonas Davidas Kvernadzė į Vilnių atvyksta su Sabu Purtseladze (ATP-450), Zura Tkemaladze (ATP-721), Aleksandru Metreveli (ATP-882) ir Aleksandru Bakshi (ATP-904).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.