EUROLYGA 2023

„Fujairah Open“ turnyre – bronzinė Klaudijos Tvaronavičiūtės pergalė

Treniruočių stovyklų maratoną užbaigusi tekvondo kovotoja Klaudija Tvaronavičiūtė dalyvavo pirmame šiemet turnyre Jungtiniuose Arabų Emiratuose (JAE). 11 kartą surengtame G2 serijos turnyre „Fujairah Open“ 25 metų lietuvė sekmadienio vakarą iškovojo bronzos apdovanojimą.

 Klaudija Tvaronavičiūtė<br> Pranešimo spaudai nuotr.
 Klaudija Tvaronavičiūtė<br> Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2024, 11:37 PM

Prieš sugrįždama į kovų sūkurį šiaulietė dalyvavo treniruočių stovyklose Ispanijoje, Čekijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje. Paskutines kelias dienas sportininkė dar sportavo Rygoje su fizinio rengimo treneriu Mantu Valčiukaičiu.

Svorio iki 57 kg kategorijoje varžėsi 27 dalyvės. Klaudija į turnyrą pateko turėdama antrąjį reitingą, todėl gavo privilegiją praleisti pirmąją kovą ir rungtis su šešioliktfinalį peržengusia varžove. Ja tapo kovotoja Malika Iminzhanova iš Kazachstano.

Aštuntfinalyje netikėtą staigmeną pateikė burtai – tuo pat metu kovoti žengė dvi trenerio Romualdo Montvido auklėtinės, todėl Klaudijai teko rasti kitą pagalbininką. Lietuvos rinktinės lyderės tai neišmušė iš vėžių – kazachę įveikė 2:0 dviejų raundų kovoje. Pirmąjį raundą lietuvė laimėjo net 11:1, o antrąjį – 5:0.

Ketvirtfinalio dvikovoje laukė akistata su labai pajėgia Taivano atstove Jui-en Chang. Ši sparčiai tobulėjanti kovotoja yra dar tik 19 metų, bet yra sukaupusi daug patirties, laimėjusi ir pasaulio kadetų vicečempionės titulą.

Iki pusfinalio kovos buvo trumpesnės – raundas truko pusantros minutės, todėl kiekvienos klaidelės kaina tapo dar didesnė, nes laiko ją ištaisyti kiekviena sportininkė turėjo mažiau.

Pirmajame raunde sėkmė nusišypsojo taivanietei, kuri tiksliu smūgiu pelnė 3 taškus, o po to sumaniai gynėsi. Tačiau baigiantis raundui Klaudija taip pat atsakė tokios pačios vertės ataka, o teisėjai neužfiksavo, kad lietuvė koja palietė varžovės šalmą.

Sportininkė signalizavo treneriui, kuris paprašė peržiūrėti šį epizodą – rezultatas tapo lygus 3:3. Tačiau dėl didesnio aktyvumo ir daugiau suduotų smūgių laimėtoja pripažinta buvo lietuvė.

Lemiamame raunde pasikartojo ta pati situacija: po sėkmingos atakos Klaudijai teko signalizuoti treneriui, kad neužskaitytas smūgis. Teisėjai vėl peržiūrėjo epizodą ir lietuvei įrašė 3 taškus. Jie ir buvo pergalingi.

Pusfinalyje Klaudijos laukė gerai pažįstama varžovė prancūzė 21 metų Kanelya Carabin. Sporto centro „Atžalynas“ sportininkė su ja per karjerą jau buvo kovojusi tris kartus ir dusyk laimėjo.

Pirmajojo raundo pradžioje prancūzė smūgiu ranka į korpusą pelnė tašką, o tada pakeitė taktiką – ėmė aklinai gintis ir laukti lietuvės klaidos. Šis sprendimas pasiteisino, nes teisėjas už Klaudijos klaidą jai pridėjo dar vieną tašką – raundas laimėtas 2:0.

Antrajame raunde neliko kur trauktis – tik pergalė jame dar leido šiaulietei tikėtis pakovoti dėl teisės varžytis finale.

K.Carabin išlaukė progos ir išnaudojo susilpnėjusią varžovės gynybą: puikia kombinacija pelnė 3 taškus. Prancūzė per vieną ataką tiksliai koja smūgiavo į liemenę, o po akimirkos pridėjo ir smūgį ranka.

– Kaip vertinate pasiektą rezultatą? – po kovos paklausėme K.Tvaronavičiūtės.

– Šis turnyras tikrai stiprus, nes susirinko daug pajėgių sportininkių, ypač daug jų iš Azijos šalių. Esu patenkinta rezultatu, nors neslėpsiu, kad norejau kitokios spalvos medalio.

Ypatingai džiugina, kad pavyko nugalėti labai pajėgią iš varžovę Taivano. Tai tik parodo, kad viskas yra įmanoma, tiesiog reikia pasitikėti savo jėgomis.

– Ko pritrūko pusfinalio dvikovoje?

– Trečiojoje kovoje, nemeluosiu, jau pritrūko šiek tiek jėgų. Po ketvirtfinalio turėjau nedaug laiko atsistatyti, todėl nebuvau tokia, kokia norėčiau.

Manau, dėl šios priežasties buvo ir klaidų, kurios neleido perlaužti kovos. Bet esu optimistiškai nusiteikusi ir nekantriai laukiu kito turnyro, kuris jau po savaitės vyks Turkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.