EUROLYGA 2023

LRF taurės turnyro finale susigrums Klaipėdos „Dragūno“ ir Vilniaus „Šviesos“ rankininkai

Utenoje vykstančiame Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finalo ketverte liko lemiamos kovos dėl titulo. Vyrų turnyro pusfinalyje užtikrintą pergalę iškovojo Lietuvos čempionato lyderis Klaipėdos „Dragūnas“, o Vilniaus derbyje triumfavo titulą ginantys „Šviesos“ rankininkai.

 Vilniaus „Šviesos“ rankininkai<br> E. Šemioto nuotr.
 Vilniaus „Šviesos“ rankininkai<br> E. Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2024, 9:15 AM

Pirmame pusfinalyje „Dragūnas“ susitiko su praėjusių metų LRF taurės finalininku Alytaus „Varsa-Stronglasu“. Pirmą kėlinį uostamiesčio komanda laimėjo 16:12, o po pertraukos persvarą dar labiau padidino. Nors Alytaus ekipai pavyko pora kartų priartėti prie varžovų, „Dragūnas“ atlaikė šturmą ir iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 34:25. „Dragūnas“ į taurės finalą grįžo po dvejų metų pertraukos.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė po 6 įvarčius pelnę Laurynas Simonavičius ir Karolis Stropus, po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Lukas Juškėnas, Tomas Drakšas ir Gytis Šmantauskas. „Varsos-Stronglaso“ komandai Tadas Stankevičius pelnė 8 įvarčius, Vilius Juozaitis įmetė 4 įvarčius.

„Nebuvo tokios lengvos rungtynės, kaip gali atrodyti pažiūrėjus į rezultatą. Iki 50-os minutės vyko atkakli kova. Antrą kėlinį sužaidėme geriau, nes asmeniškai pradėjome gintis prieš varžovų lyderį Žygimantą Micevičių ir tai davė vaisių. „Varsa“ kovojo iki galo ir buvo sumažinusi atsilikimą. Mes kartais turime bėdų, kai išbarstome persvarą. Bet šįkart pavyko atsilaikyti ir neleidome varžovams išlyginti rezultato. Nesu labai patenkintas mūsų žaidimu, nes jis nebuvo mielas akiai. Bet negalime varyti Dievo į medį, laimėjome gan didele persvara“, – sakė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Mums pritrūko ilgesnio žaidėjų suolelio. Trūksta rotacijos, neturime lygiaverčių keitimų ir dėl to išsenka jėgos. Rungtynių pradžioje kovojam lygiai, bet pabaigoje silpstam ir negalėjom palaikyti varžovų diktuoto tempo. „Dragūnas“ turi daugiau lygiaverčių žaidėjų ir tai buvo pagrindinė mūsų pralaimėjimo priežastis“, – teigė „Varsos-Stronglaso“ gretose geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas T. Stankevičius.

Kitame pusfinalyje susitiko dvi sostinės komandos – praėjusių metų taurės laimėtoja „Šviesa“ ir „Amber“. Po metų pertraukos į finalo ketvertą grįžusi „Amber“ ekipa geriau pradėjo rungtynes ir išsiveržė į priekį 3:0. Pirmas 8 minutes įvarčio negalėję įmesti „Šviesos“ rankininkai įpusėjus pirmam kėliniui pasivijo ir pralenkė varžovus ir laimėjo kėlinį 15:8. Po pertraukos „Šviesa“ nemažino apsukų ir iškovojo užtikrintą pergalę rezultatu 28:19.

Nugalėtojams Mantas Urvikis pelnė 5 įvarčius, Šarūnas Ugianskis ir Skirmantas Plėta įmetė po 4 įvarčius. „Amber“ komandai po 4 įvarčius pelnė Matas Aukštikalnis, Ernestas Stvolas ir Domantas Ivanauskas.

„Rungtynių pradžia buvo tikrai sunki. Atrodė, kad rungtynės bus labai atkaklios, bet pavyko apsiginti, pradėjom įmesti įvarčius ir atitrūkom nuo varžovų. Gera gynyba lėmė mūsų pergalę. „Amber“ komandai pralaimėjome paskutines tarpusavio rungtynes, todėl labai norėjome atsirevanšuoti. Ruošėmės tam, studijavom varžovų žaidimą ir viskas pavyko“, – sakė geriausiu rungtynių rankininku išrinktas „Šviesos“ vartininkas Giedrius Morkūnas.

„Varžovų pusėje – didžiulė tokių lemiamų rungtynių patirtis. Jie moka suvaldyti žaidimą, o mes perdegėme ir prasidėjo klaidos. Vieno kito neįmetėme ir atsirado jaudulys, nes vienos rungtynės lemia viską. Perdegė vaikinai ir neatrado būdų, kaip išlaikyti ramybę ir pasivyti varžovus. Bandėme koreguoti žaidimą, keisti tam tikrus dalykus. Per pertrauką rūbinėje buvo ir keiksmų. Reikėjo ir tai išbandyti. Deja, tai nepadėjo“, – teigė „Amber“ treneris Gintautas Vilaniškis.

LRF taurės finalas Utenos arenoje tarp „Šviesos“ ir „Dragūno“ sekmadienį prasidės 14.30 val. Prieš tai 12 val. vyks moterų turnyro finalas, kuriame dėl taurės kovos Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Sostinės tauro“ rankininkės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.