EUROLYGA 2023

Vilniuje surengtas teniso turnyras Pasaulinei kovos prieš vėžį dienai paminėti

Teniso ir padelio turnyrų organizavimo platforma „Teniso namai“ Vilniuje surengė teniso turnyrą, kuris buvo skirtas Pasaulinei kovos prieš vėžį dienai paminėti, o taip pat šios ligos užkluptiems žmonėms paremti. Jau trečius metus iš eilės organizuojamų varžybų partneriais tapo „InMedica grupė“ bei Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija POLA.

 Vilniuje surengtas teniso turnyras Pasaulinei kovos prieš vėžį dienai paminėti<br> M.Levino nuotr.
 Vilniuje surengtas teniso turnyras Pasaulinei kovos prieš vėžį dienai paminėti<br> M.Levino nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2024, 12:33 PM

48 turnyro dalyviai varžėsi 3 pagal pagal žaidėjų pajėgumą sudarytuose divizionuose – dvejuose vyrų dvejetų ir viename moterų dvejetų.

Pajėgiausios vyrų grupės čempionais tapo Mindaugas Paulauskas ir Gabrielius Riškus, kurie dramatiškame finale 7:5 6:7 10:5 įveikė Šarūną Čepą ir Denis Struk.

„Tikrai smagus turnyras, gera atmosfera, geri varžovai, bet smagiausia, aišku, nugalėti. Už pergalę ir žaidimą labai noriu padėkoti savo partneriui Mindaugui. Jis tobulėjo viso turnyro metu, o geriausią savo mačą sužaidė būtent finale!“, – kalbėjo G. Riškus.

Išskirtiniu šis turnyras, anot čempiono, tapo ir dėl jo idėjos.

„Galvoju, kad pamažu keičiasi žmonių požiūris, mes nebijome kalbėti apie nemalonius ar skaudžius dalykus. Tokie turnyrai, mano galva, yra puikus būdas garsiai kalbėti rūpestį savimi, įvairias prevencines programas, kovos su vėžiu būdus“.

Trečioji vieta atiteko Mariui Ambrazevičiui ir Mantvydui Stulgaičiui.

Antrame pagal pajėgumą divizione niekas neprilygo šeimyniniam Donato ir Luko Dudonių duetui. Lemiamame turnyro susitikime tėvas ir sūnus 6:2 6:1 nugalėjo Andrių Talžūną ir Ričardą Zagorskį. Trečiosios vietos prizais džiaugėsi Augustinas Bortkevičius ir Andrius Morkevičius.

Moterų turnyro nugalėtojomis tapo Diana Ličkuvienė ir Ringailė Vainauskaitė, finale 6:3 7:5 įveikusios Aušrą Kepenę ir Rimgailę Laužadytę. Susitikimas dėl trečiosios vietos pasibaigė Skaistės Čerauskienės ir Jūratės Radvilavičiūtės pergale.

Tarp moterų turnyro dalyvių buvo galima sutikti ir „InMedica grupės“ atstovę Laurą Penikienę.

„Dalyvauti turnyre sekėsi, tik laimėti – ne“, – po varžybų šypsojosi ji.

„Kita vertus, šiame turnyre tikrai tai nebuvo svarbiausia. Tiesiog norėjosi žaisti, bendrauti, kalbėtis, atkreipti dėmesį, paremti įstaigas, kurios tiesia pagalbos ranką sergantiems vėžiu. Puikus turnyras, kurio dalyvius apjungė bendra idėja. Apie vėžį, jo prevencijos ir patikros būdus reikia kalbėti su visais žmonėmis, o mes tai padarėme per tenisą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?