EUROLYGA 2023

Bravo: A. Šidlauskas pasaulio plaukimo čempionate prasibrovė į pusfinalį Papildyta plaukiko komentaru

Sekmadienio rytą Katare (Doha) prasidėjo pasaulio plaukimo čempionatas, kuriame pasirodė ir antrasis Lietuvos plaukikas Andrius Šidlauskas. Lietuvis savo rungtyje pateko į pusfinalį.

Andrius Šidlauskas<br>D.Kibirkščio/LTUaquatics.com nuotr.
Andrius Šidlauskas<br>D.Kibirkščio/LTUaquatics.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2024, 10:40 AM, atnaujinta Feb 11, 2024, 5:24 PM

A.Šidlauskas plaukė 100 m krūtine rungtyje, kur minėtąją distanciją nuplaukė per 59,84 sek. ir savo grupėje užėmė 4-ąją vietą.

Pirmieji A.Šidlausko 50 metrų buvo neblogi. Mūsiškis savo grupėje ilgą laiką buvo trečias. Antroje plaukimo dalyje lietuvis plaukė neblogai, tačiau paskutnėje plaukimo stadijoje mūsiškį aplenkė australas Samas Williamsonas, kuris spurtavo paskutinėje atkarpoje.

Mūsiškis bendroje įskaitoje liko 11-as. Pirmąją vietą bendroje įskaitoje užėmė amerikietis Nicas Finkas (59,19 sek.), antras liko italas Nicolo Martinenghi (59,27 sek.), o trečiąją vietą atrankoje iškovojo britas Adamas Peaty (59,34 sek.).

„Tai gerai, super! Turėsiu progą vakare. Tikrai labai puiku, – po plaukimo Dohoje sakė A.Šidlauskas. – Iš pradžių nežinau, ko buvo galima tikėtis. Ėjau pasimėgauti, pasidžiaugti savo procesu, kurį išėjo padaryti per pastaruosius tris mėnesius po paskutinio Europos plaukimo čempionato. Manyčiau, kaip tokiam laikotarpiui, ypač vasario mėnesį, kada nebūdavo varžybų, tikrai smagu, kad išėjo pakliūti į pusfinalį.

Tikiuosi, kad vakare pataisysiu savo klaidas, nes pats pajaučiau, kur jas padariau.“

Šiame plaukime A.Šidlauskas buvo itin arti olimpinio normatyvo (59,49 sek.), kuris užtikrintų mūsiškiui vietą Paryžiuje.

Tačiau, kas vakare bus svarbiau – olimpinis normatyvas, ar finalas?

„Šitą galėčiau priimti ir užskaityti bei ramiai keliauti į Lietuvą su olimpiniu normatyvu. Tikrai būtų pasaka. Būtų geriausiai, kad pasigerinčiau savo asmeninį laiką, kurį jau šešis metus bandau vis pagauti, bet kažkaip iki jo nepriartėju. Manyčiau, kad su tokiu procesu ir trenerių darbu, kurį darome dabar, šiais ar kitais metais pasieksime tą tikslą“, – sakė lietuvis.

Ar pusfinalyje, kuris vyks vakare, lietuvis gali plaukti dar geriau?

„Vakarais visąlaik savijauta geresnė, emociškai lengviau, kai patenki į pusfinalį. Ateina pačiam motyvacija ir spyris, kad turi padaryti viską, ką gali ir parodyti visiems“, – dėstė A.Šidlauskas.

100 m krūtine pusfinalis įvyks sekmadienio vakarą, o finalas vyks pirmadienį.

Primename, kad pirmasis iš lietuvių plaukė Danas Rapšys, kuris 400 m laisvojo stiliaus rungtyje bendroje įskaitoje liko 20-as ir į finalą nepateko.

Be to, rytinę programą uždarys moterų ir vyrų komandos, kurios plauks 4 x 100 m laisvojo stiliaus rungtyje.

Lietuvos moterų komanda 4 x 100 laisvajame plaukime pasirodė blankokai. Mūsiškės rungtį nuplaukė per 3 min. 44,99 sek. ir savo grupėje liko septintos, o bendroje įskaitoje vienuoliktos. Mūsiškės nepateko į šios rungties finalą.

Pirmuosius penkiasdešimt metrų mūsiškės plaukė neblogai, tačiau antroje plaukimo dalyje mūsiškės smuko į septintąją vietą. Antrasis šimtas metrų taip pat buvo vidutiniški. Mūsiškės ir toliau liko paskutinėje grupės vietoje. Trečiąjai sportininkei įšokus į baseiną pradžioje mūsiškei pavyko mažinti atsilikimą nuo varžovių, tačiau galop deficitas, kurį mūsiškės susikrovė, buvo per didelis ir lietuvos moterų komanda savo grupėje užėmė paskutinę septintąją vietą.

Moterų komandoje plaukė Rūta Meilutytė, Sylvia Statkevičius, Patriicja Geriksonaitė ir Smiltė Plytnykaitė.

Vyrų plaukimo rinktinė analogiškoje rungtyje, kokioje plaukė ir moterų rinktinė, pasirodė vidutiniškai. Įpusėjus plaukimui savo grupėje užėmė 7-ąją vietą. Po 300 m mūsiškiai užėmė šeštąją vietą grupėje. Galop mūsų rinktinė ir finišavo toje pačioje šeštoje vietoje ir 4 x 100 laisvąjį plaukimą nuplaukė per 3 min. 17,41 sek.

Lietuviai bendroje įskaitoje liko 13-i ir į finalą nepateko.

Vyrų ekipoje plaukė Tomas Navikonis, Daniilas Pancerevas, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.