EUROLYGA 2023

Rytinį rezultatą pagerinęs A. Šidlauskas nepateko į pasaulio plaukimo čempionato finalą Papildyta sportininko komentaru

Andrius Šidlauskas plaukė kiek geriau nei ryte, bet lietuvis pasaulio plaukimo čempionato 100 m krūtine rungtyje neperžengė pusfinalio barjero ir pirmadienį Katare (Dohoje) nesikaus dėl medalio.

Andrius Šidlauskas<br>David Damnjanovic/European Aquatics nuotr.
Andrius Šidlauskas<br>David Damnjanovic/European Aquatics nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2024, 7:05 PM, atnaujinta Feb 11, 2024, 7:49 PM

Lietuvos plaukikas šįkart minėtąją distanciją įveikė per 59,79 sek. ir savo grupėje liko 6-as, o bendroje įskaitoje užėmė 12-ąją vietą vietą. Lietuvis plaukė kiek geriau nei rytinėje dalyje. Atrankos plaukimą mūsiškis įveikė per 59,84 sek. ir savo grupėje liko ketvirtas, o bendroje įskaitoje vienuoliktas.

Lietuvis pirmuosius penkiasdešimt metrų plaukė pakankamai vidutiniškai ir po minėtos atkarpos buvo 6-as. Antroji plaukimo dalis lietuviui  buvo kiek geresnė, tačiau lietuvis savo grupėje vis tiek plaukimą baigė šeštoje vietoje.

Primename, kad šios rungties olimpinis normatyvas 59,49 sek., kurio ir toliau siekia ir pats A.Šidlauskas.

„Jaučiausi tikrai lengvai. Lengviau nei ryte, bet į galą buvo viskas gerai, grybšnis buvo tobulas, bet kažkaip neišėjo išspausti jėgų paskutiniuose metruose. Jaučiausi galingas, pilnas jėgų, bet kažko pritrūko.

Džiaugiuosi tuo rezultatu, kad jis po truputį yra stabilus ir juda į priekį. Čia buvo vienas iš pagrindinių dalykų, nes prieš porą metų tokiu laikotarpiu neplaukdavau tokiu greičiu. Manyčiau, kad turėsiu progų pasiekti normatyvą. Nėra taip, kad esu nusiminęs. Džiaugiuosi savo procesu ir esu dėkingas savo trenerei. Už kelių mėnesių bus tai, kas turi būti“, – plaukimą apibūdino A.Šidlauskas.

Lietuvis šiose varžybose kol kas nepasiekė olimpinio normatyvo, tad jo reikės siekti kitur. Kokie yra artimiausi A.Šidlausko planai?

„Yra suplanuotos vienos varžybos balandžio mėnesį Stokholme. Ten pastaraisiais metais sekėsi gan neblogai. Stovykloje būsiu arčiau „žemės“, bus gera nuotaika ir mėgausiuosi plaukimu“, – pasakojo lietuvis.

Paklaustas apie kitas rungtis, lietuvis nenuleidžia nosies ir tikisi, kad gali gerai pasirodyti kitose rungtyse. A.Šidlauskas taip pat atskleidė, kodėl nedalyvaus 50 m krūtine plaukime.

„Šitoje rungtyje buvo didžiausios viltys, kadangi čia buvo labiausiai pasiekiamas normatyvas. Bet niekada negali žinoti. Vieną planuoji, o kitkas gali atsitikti. Gal 200 metrų plaukime pasiseks.

50 m distanciją jau pamiršau. Jaunystėje prasiplaukiau ir užteko šito dalyko, nes nebejaučiu malonumo. Būdavo taip, kad tiesiog plaukiu, jog turėčiau startą. Mano pagrindiniai minusai buvo, kad aš turėjau prastą startą ir išėjimą po vandeniu. Dabar pažiūrėjau rytinį plaukimą ir pamačiau, kad startas eina geresne linkme. Matau, kad yra progresas. Tuo ir labai didžiuojasi“, – aiškino A.Šidlauskas.

Pasaulio plaukimo čempionate į varžybas po neutralia vėliava buvo priimti baltarusiai. A.Šidlausko rungtyje dalyvavo Ilya Šymanovičius, kuris yra baltarusis. Kokia yra mūsiškio reakciją į tokį plaukimo sprendimą?

„Čia politinis dalykas, nelabai kišuosi, ne aš sprendžiu, ką priimti, o ko nepriimti, bet pagal situaciją žinome, kas vyksta pasaulyje. Kad tokie sprendimai įvykdyti... tokie sprendimai eina ant jų (organizatorių – red.) sąžinės. Mes tiesiog turime su tuo susitaikyti, kad jeigu kažką protestuosi, gausi pasekmes už tai“, – dėstė A.Šidlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.