EUROLYGA 2023

Netikėtumas: pasaulio čempionės titulą gynusi R. Meilutytė į mėgstamos rungties pusfinalį neprasimušė Nieko nekaltina dėl tokio rezultato

Dohoje (Katare) tęsiasi 2024 m. pasaulio plaukimo čempionatas, o antrosios dienos rytą startuoja 4 Lietuvos atstovai. Netikėtumas Lietuvos sirgalių laukė 100 metrų krūtine distancijoje. Kvalifikacijos neįveikė pagrindinė mūsų viltis 26-erių Rūta Meilutytė.

Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 9:43 AM, atnaujinta Feb 12, 2024, 11:07 AM

100 m plaukimo krūtine atrankoje registruotos buvo Rūta Meilutytė ir Kotryna Teterevkova. Abi plaukikės startavo tame pačiame atrankos plaukime.

Kur kas sėkmingiau plaukusi K. Teterevkova pateko į pusfinalį, o vienoje iš mėgstamų savo distancijų R. Meilutytė liko pirmoji už pusfinalio brūkšnio.

R. Meilutytė finišavo per 1:07,79 min. ir užėmė 6-ąją vietą savo atrankos plaukime, o K. Teterevkova distanciją įveikė per 1:06,85 min. ir buvo antra.

Bendroje įskaitoje K. Teterevkova užėmė 6-ąją poziciją, o R. Meilutytė užėmė 17 vietą ir kol kas į pusfinalį nepatenka.

Į šį etapą prasimuša 16 greičiausių plaukikių. Pusfinalyje R.Meilutytė plauktų, jei kažkas iš sportininkių atsisakytų dalyvavimo.

„Kaip rytui šį tipišką plaukimą vertinu gerai, – po finišo kalbėjo R.Meilutytė. – Ar nustebau, kad nepatekau į pusfinalį? Ir taip, ir ne. Buvau ties riba, kad patekčiau, bet nesigraužiu, kad nepavyko.

Šansų, kad kažkas atsisakys ir neplauks pusfinalyje yra, tačiau jų nevertinu ir negalvoju apie tai. 

Dėl savo pasirodymo nieko nekaltinu – yra kaip yra. Šis plaukimas buvo toks, koks buvo. Jei pradėtum kažką kaltinti, tu gali atsekti kažkokią seką iki gimimo, bet tai nėra svarbiausia. Dabar šneku lyg ir panevėžietiškai, nes kolega yra iš to miesto (juokiasi)“,

R. Meilutytė 2023 m. pasaulio čempionate tapo šios rungties nugalėtoja, o geriausias jos rezultatas yra 1:04,35 min., o K. Teterevkovos  - 1:06,35 min.

Praėjusių metų liepą Japonijos Fukuokoje vykusiame pasaulio plaukimo čempionato 100 m krūtine distancijoje R.Meilutytė iškovijo auksą ir tai buvo šios spalvos medalis po 10 metrų pertraukos.

Japonijoje ji distanciją įveikė per 1 min. 4.62 sek. bei aplenkė Tatjaną Schoenmaker ir Lydia Jacoby. Tame čempionate R.Meilutytė triumfavo ir 50 m distancijoje.

Pasaulio plaukimo specialistai planavo, kad R.Meilutytė triumfuos abejose savo rungtyse – 50 ir 100 metrų krūtine distancijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.