EUROLYGA 2023

Kelyje link finalinio paplūdimio tinklinio Tautų taurės etapo – įveikiami varžovai

Praėjusią savaitę ištraukti CEV paplūdimio tinklinio Tautų taurės turnyro burtai, po kurių paaiškėjo Lietuvos paplūdimio tinklininkų varžovai kelyje link finalinio etapo. Dar viena smagi žinia – gegužės 17–19 dienomis turnyrai su Lietuvos rinktinėmis vyks Vilniuje.

Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė  <br> CEV nuotr.
Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė  <br> CEV nuotr.
Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė  <br> CEV nuotr.
Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė  <br> CEV nuotr.
Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė  <br> CEV nuotr.
Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė  <br> CEV nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 6:25 PM

Mūsų moterų paplūdimio tinklinio rinktinė žais A grupėje su Slovėnijos, Austrijos, Estijos, Slovakijos ir Rumunijos atstovėmis.

„Mūsų moterų grupėje yra stiprios austrės, vieną pajėgią porą turi slovėnės. Estija taip pat turi vieną neblogą komandą. Iš esmės, ypatingų komandų grupėje nėra.

Daug kas priklausys nuo to, kaip kas sužais lemiamą dieną. Manau, kad minėtos komandos tarpusavyje kovos apylygiai. Slovakės ir rumunės turėtų būti kiek silpnesnės“, – kalbėjo Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidentas paplūdimio tinkliniui Marius Vasiliauskas.

Mūsų vyrų rinktinės lauks akistatos su Vengrijos, Belgijos, Graikijos, Ukrainos, Kroatijos ir Gibraltaro tinklininkais.

„Stiprių komandų yra kiekvienoje grupėje. Pas vyrus pagrindiniai varžovai tikriausiai bus ukrainiečiai. Kitos komandos gali pasispardyti, bet manau, kad dėl pirmosios vietos kausis lietuviai ir ukrainiečiai“, – sakė M. Vasiliauskas

Iš viso Tautų taurės turnyre gegužės mėnesį varžysis 24 moterų ir 27 vyrų komandos. Jos yra suskirstytos į keturias grupes.

Į finalinį etapą, kuris birželio viduryje vyks Jūrmaloje pateks tik grupių nugalėtojai. Latvijoje komandos kovos dėl kelialapių į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Lietuvos rinktinė turi savo lyderius, kurie kovoja dėl kelialapių į olimpines žaidynes – Moniką Paulikienę ir Ainę Raupelytę bei Patriką Stankevičių ir Audrių Knašą. Kovo mėnesį turėtų vykti atranka dėl likusių vietų rinktinėse.

„Tautų lygoje pirmos poros žaidžia prieš pirmas, antros – prieš antras. Komandų, kurios treniruojasi profesionaliai, mes turime, todėl manau, kad turėsime konkurencingas sudėtis. Žinoma, esant lygiam rezultatui ir prireikus auksiniam setui, atsakomybė dažniausiai krenta ant stipriausių komandų“, – aiškino M. Vasiliauskas.

Šios varžybos turėtų vykti paplūdimio tinklinio aikštyne Vilniuje, prie Baltojo tilto. M. Vasiliauskas tikisi, kad savos sienos padės pasiekti norimus tikslus.

„Namuose žaisti yra patogiau, nes niekur nereikia važiuoti. Taip pat smagu, kad žiūrovai galės palaikyti lietuvius. Lietuviai šiltuoju metų laiku nuolat treniruojasi prie Baltojo tilto, todėl jiems tai bus įprasta vieta. Manau, kad žaidimas namuose bus kažkoks privalumas mūsiškiams“, – pabrėžė LTF viceprezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.