EUROLYGA 2023

Lietuviams trečiadienį nepavyko įveikti pasaulio plaukimo čempionato atrankų

​Trečiadienį pasaulio plaukimo čempionate rytiniuose atrankos plaukimuose nesėkmingai vietos pusfinaliuose siekė Patricija Geriksonaitė, Tomas Lukminas, Danilas Pancerevas ir Lietuvos mišri komanda.

 Danilas Pancerevas<br>World Aquatics nuotr.  
 Danilas Pancerevas<br>World Aquatics nuotr.  
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-14 09:42, atnaujinta 2024-02-14 10:51

Pirmoji jėgas 50 metrų plaukimo nugara rungtyje išbandė P.Geriksonaitė.

Lietuvė distanciją įveikė per 29,88 sek. ir likusi 36-oje vietoje iš 55-ių nepateko į kitą etapą.

Greičiausiai pasirodė Kanados sportininkė Ingrida Wilm (27,81 sek.).

„Sakyčiau, ganėtinai neblogai. Gal minty turėjau šiek tiek geresnį rezultatą, bet atidaviau tą, ką galėjau geriausiai. Tikrai nenusivyliau savo pasirodymu, – po finišo sakė lietuvė. – Labai smagu matyti visas tas žvaigždes, tuos visus gerus plaukikus ir bent praplaukti, kad ne su jais kartu viename plaukime, bet tose pačiose varžybose. Prieš atvažiuodama į čempionatą tikėjausi, kad bus didesnis stresas plaukiant, bet, atrodo, kažkaip visai jo nėra. Didesnis stresas man yra Europos jaunimo arba pasaulio jaunimo varžybose.“

Nesėkmingai plaukimas susiklostė ir T.Lukminui.

19-metis 100 m plaukime laisvuoju stiliumi distanciją įveikė per 49,18 sek. ir užėmė 23-ąją vietą bei taip pat nepateko į pusfinalį.

Greičiausiai pasirodė kinas Zhanle Pan (47,82 sek.).

„Stengiausi finišuoti šiek tiek greičiau. Esu patenkintas karjeros rekordu, beveik pusę sekundės pasigerinau. Labai gerai. Jeigu taip ir toliau… Reikia nesustoti, tobulėti ir viskas, – sakė T. Lukminas. – Iki olimpinio normatyvo dar reikia padirbėti, bet nieko, su darbu tikrai pasiekiama.“

200 m plaukime kompleksiniu būdu savo sėkmę išbandė D.Pancerevas.

D.Pancerevas 200 m nuplaukė per 2:04,16 min.

Toks rezultatas lietuviui leido užimti 25-ąją vietą, tačiau neleido patekti į kitą etapą.

Greičiausiai iš visų atrankos dalyvių plaukė šveicaras Jeremy Desplanches (1:58,17 min.).

„Didelių tikslų dabar nekėliau, buvo įdomu pasižiūrėti, kaip galiu pasirodyti šioje rungtyje, nes kadangi dabar treniruojuosi JAV, buvo sunku adaptuotis, ten sunkesnės treniruotės, kur kas stipresnis intensyvumas, daugiau darbo sporto salėje. Man tiesiog vyksta adaptacija, nesakyčiau, kad neprogresuoju, vis tiek jaučiu tą progresą“, – pasirodymą įvertino D. Pancerevas.

Galiausiai estafetėje 4 x 100 m kompleksiniu būdu pasirodė Lietuvių komanda.

Lietuviai distanciją įveikė per 3:51,99 min.

Toks laikas lietuvius paliko 15-oje vietoje ir be vietos finale.

Lietuvos mišrią komandą sudarė Erikas Grigaitis, Rūta Meilutytė, Andrius Šidlauskas ir Smiltė Plytnykaitė.

„Sveikinu visus su Valentino diena. Būkit mylimi, mylėkit kitus, – į žurnalistų zoną linksmai nusiteikęs atėjo peteliške plaukęs A. Šidlauskas. – Startavau sau neįprastoje rungtyje, padėjau komandos draugams siekti olimpinės svajonės. Gavosi, kaip gavosi. Atidaviau visas savo jėgas. Aišku, nelabai treniravausi šiam plaukimo būdui, bet, sakyčiau, rezultatas nėra toks blogas, o ir reakcijos laikas nebuvo estafetinis, praktiškai gavosi toks pat, kaip iš normalaus starto. Manyčiau, kaip rytiniui plaukimui, rezultatas mane tenkina.“

„Buvo daug sunkiau negu užvakar vykusioje individualioje 100 m rungtyje rungtyje. Nežinau, galbūt todėl, kad penktame takelyje plaukiau, o ten lubos prastesnės negu iš nulinio takelio. Nežinau, tiesiog buvo didelė baimė plaukti žiūrint į lubas ir labai stipriai ieškojau vėliavėlių, nuplaukęs gal jau 40 metrų“, – pasirodymą įvertino estafetę pradėjęs E. Grigaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.