EUROLYGA 2023

Sostinė nebuvo svetinga Lietuvos rankinio lygos lyderiams

Lietuvos rankinio lygoje (LRL) staigmenas pateikė Vilniaus klubai. HC „Vilnius“ ir Vilniaus „Amber“ atėmė taškus iš turnyrinės lentelės viršuje esančių komandų.

Vilniaus „Amber“ ir Klaipėdos „Dragūno“ komandų mačas.
Vilniaus „Amber“ ir Klaipėdos „Dragūno“ komandų mačas.
Vilniaus „Amber“ ir Klaipėdos „Dragūno“ komandų mačas.
Vilniaus „Amber“ ir Klaipėdos „Dragūno“ komandų mačas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-02-18 14:24

Aukšta gaida su komanda atsisveikino „Amber“ ekipą treniravęs legendinis šalies rankininkas, su Lietuvos rinktine pasaulio ir Europos čempionatuose dalyvavęs Gintautas Vilaniškis. Priešpaskutinę šeštą vietą užimantys „Amber“ rankininkai susitikimą su LRL lyderiu Klaipėdos „Dragūnu“ baigė lygiosiomis 26:26 (14:12).

„Amber“ buvo arčiau pergalės. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei 2 min. „Amber“ pirmavo trimis įvarčiais 26:23. Tačiau lemiamą rungtynių atkarpą „Dragūnas“ laimėjo 3:0 ir išplėšė tašką.

„Amber“ gretose rezultatyviausiai žaidė 9 įvarčius pelnęs Matas Aukštikalnis, po 5 įvarčius įmetė Ernestas Stvolas ir Antonas Tsitko. „Dragūno“ komandai Karolis Stropus pelnė 6 įvarčius, Lukas Juškėnas – 5, Arvydas Bučius – 4.

„Galėjome iškovoti pergalę, bet taškas yra taškas. Esu patenkintas jaunos komandos nusiteikimu. Komanda mobilizavosi, patikėjo savo jėgomis ir įrodė, kad gali lygiai kovoti su lyderiais. Kartais komandoje būna viskas gerai, bet nesiseka ir nieko negali padaryti.

Mums labai nepasisekė taurės turnyro pusfinalyje su „Šviesa“, kai nesumetėme net dešimt laisvų metimų. Lemiamose rungtynėse žaidėjai nesusitvarkė su psichologiniu spaudimu. Bet tokios pamokos išėjo į naudą.

Tikėkimės, kad šios rungtynės suteiks daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Reikia įdėti dar daugiau darbo ir ateis geresni rezultatai“, – sakė nuo praėjusių metų lapkričio „Amber“ treniravęs, bet komandą paliekantis G. Vilaniškis.

„Nesame patenkinti rezultatu, bet galėjo būti ir dar blogiau. Gerai, kad pabaigoje pasisekė išlyginti rezultatą. Varžovai turėjo galimybę išplėšti pergalę, bet nepataikė lemiamo metimo. Mums nepagelbėjo ir dviejų žaidėjų, tarp jų vieno lyderio Gyčio Šmantausko, gautos raudonos kortelės. Bet pagrindinė priežastis, kodėl nelaimėjome – nerealizuoti metimai. Vien per pirmą kėlinį neįmetėme dvylikos metimų. Kai tiek prameti, sunku iškovoti pergalę“, – teigė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Staigmeną pateikė ir kita sostinės komanda HC „Vilnius“. Molėtuose vykusiose rungtynėse penktą vietą užimantis HC „Vilnius“ minimaliu skirtumu 32:31 (16:13) įveikė trečioje vietoje esantį Kauno „Granitą-Karį“.

Vilniečius į priekį vedė tarp rezultatyviausių LRL žaidėjų esantys atakų lyderiai, dviese surinkę daugiau negu pusę komandos įvarčių.

Martynas Lapinskas pelnė 9 įvarčius, Vaidas Drevinskas įmetė 8 įvarčius. Kauno ekipai 9 įvarčius pelnė Modestas Štarolis, 5 įvarčius pelnė Nedas Buronko.

Kitose rungtynėse čempionų titulą ginantys Vilniaus „Šviesos“ rankininkai svečiuose 31:19 (14:11) sutriuškino autsaiderį Panevėžio „SC-RSSG-Grifą“. Nugalėtojams Adas Maželis pelnė 8 įvarčius,

po 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Mantas Urvikis ir Airidas Petronis. Panevėžio ekipai Radvilas Adomonis pelnė 5 įvarčius, po 3 įvarčius įmetė Ernestas Guogis ir Paulius Linkevičius.

LRL lyderis „Dragūnas“ per 14 rungtynių surinko 24 taškus ir 3 taškais lenkia rungtynėmis mažiau sužaidusią artimiausią persekiotoją „Šviesą“.

Trečioje vietoje esantis „Granitas-Karys“ nuo lyderių atsilieka jau 6 taškais. Ketvirtą vietą užimantis Alytaus „Varsa-Stronglasas“ turi 13 taškų.

Toliau rikiuojasi 11 taškų turintis HC „Vilnius“ ir 9 taškus surinkęs „Amber“. Turnyrinės lentelės dugne lieka taškų dar neturintis „Grifas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.