EUROLYGA 2023

Lietuvos 10 šokių čempionate išdalinti aštuoni medalių komplektai

Šventinį ir sporto bei kultūros įvykių kupiną savaitgalį aistros virė ir ant šokių parketo – Kėdainių arenoje buvo surengtas šių metų Lietuvos 10 šokių čempionatas.

 Lietuvos 10 šokių čempionate išdalinti aštuoni medalių komplektai<br>V. Kučiariavy nuotr. 
 Lietuvos 10 šokių čempionate išdalinti aštuoni medalių komplektai<br>V. Kučiariavy nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2024, 11:32 AM

Dvi dienas Lietuvos šokėjai varžėsi dėl geriausiųjų šalyje vardų, o taip pat dėl galimybės šiais metais atstovauti Lietuvai pasaulio ir Europos čempionatuose. Aukso, sidabro ir bronzos medaliai buvo išdalinti aštuoniose amžiaus grupėse.

Kaip visada, daug dėmesio sulaukė suaugusiųjų šokėjų kategorija – juolab, kad šiais metai buvo praktiškai neįmanoma prognozuoti grupės rezultatų, nes šiemet nestartavo nei viena iš porų, laimėjusių medalius praėjusiais metais. Jau pasibaigus varžyboms ir paskelbus rezultatus paaiškėjo, kad dėl pirmosios pozicijos čia varžytasi itin nuožmiai.

Kipras Burneikis ir Patricija Kairytė suaugusiųjų finale laimėjo visus penkis Lotynų Amerikos šokius, o Dmytro Zruynovaniy ir Vestina Remeikaitė – visus penkis standartinius šokius, tad po finalo abi poros buvo surinkusios po lygiai balų – po 15. Čempionams išsiaiškinti buvo pasitelkta taisyklė, kuomet skaičiuojama, kuri pora gavo daugiau pirmųjų vietų pagal atskirus teisėjus. Kadangi šokių yra dešimt, o teisėjavo devynių vertintojų komisija, tai jie iš viso parašė 90 pirmųjų vietų – 45 iš jų skyrė K. Burneikiui ir P. Kairytei, o 41 – D. Zruynovaniy ir V. Remeikaitei.

Apdovanoti čempionai Kipras ir Patricija džiaugėsi jiems nusišypsojusia sėkme ir sakė, kad ši pergalė įkvepia ir motyvuoja judėti pirmyn: „Esame laimingi ir dėkingi.“ Šis čempionatas buvo pirmosios varžybos, kuomet K. Burneikis ir P. Kairytė, atstovaujantys Kauno „Tvisto“ klubui, varžėsi suaugusiųjų grupėje – praėjusiais metais jie dar buvo jaunimo kategorijos šokėjai.

Tuo tarpu Dmytro Zruynovaniy ir Vestinai Remeikaitei iš Kauno klubo „Danza M“ atiteko vicečempionų titulas ir sidabro medaliai, o bronza džiaugėsi taip pat kauniečiai – klubų „Toro“ ir „Kaspinas“ šokėjai Dovydas Li ir Rimantė Krupavičiūtė.

Jaunimo amžiaus grupėje susirungė praėjusių metų čempionato medalininkai ir finalininkai. Tačiau vietas jie išsidalino lygiai taip pat, kaip ir praėjusiais metais, o teisėjai, skirdami vertinimus, šį kartą buvo gana vieningi.

Auksas atiteko Kiprui Kūrai ir Elzei Gintvilei Valiūnaitei iš Klaipėdos „Žingsnio“ ir Vilniaus „Ratuto“, sidabras – Kristupui Mlinskui ir Liepai Rudnickaitei iš Klaipėdos „DS dance“ ir Kauno „Sūkurio“, bronza – Pranui Mitkui ir Justei Jančiūnaitei iš Vilniaus „DaVi“. Beje, jaunimo iki 21 m. amžiaus kategorijoje pirmąją vietą taip pat užėmė K. Kūra ir E. G. Valiūnaitė, antrąją – K. Mlinskas ir L. Rudnickaitė, o trečioji kategorijos vieta atiteko Augustui Lopetai ir Gabijai Gumbrytei iš Vilniaus „MJ sportinių šokių akademijos.“

Jaunių II kategorijoje, kurioje šoko 14 – 15 metų sportininkai, auksu pasipuošė Tauras Grigaliūnas ir Smiltė Barysaitė iš Vilniaus „Šokio technikos akademijos“ ir Kauno „Tvisto“, sidabru – Augustas Lukoševičius ir Airina Brikmanytė iš Vilniaus „DaVi“ ir Kauno „Santakos“, bronza – Arianas Eismontas ir Emilija Chmeliova iš Klaipėdos „Tendance“.

Nors jauniams I ir jaunučiams pasaulio ir Europos čempionatai dar nėra rengiami, tačiau geriausiųjų Lietuvoje vardais jie gali didžiuotis. Jaunių I grupėje nugalėjo Nojus Vaškys ir Auksė Stuopelytė iš Klaipėdos „DS dance“, jaunučių II grupėje – Vytautas Žukauskas ir Karolina Kaulokaitė iš Šiaulių „Tandem“, jaunučių I grupėje – Armandas Tiurinas ir Ariana Rupšytė (Klaipėdos „DS dance“ ir „Žuvėdros“).

Dešimties šokių disciplinos čempionate varžėsi ir penkios senjorų amžiaus grupės poros. Jau kelintą kartą iš eilės disciplinos šalies čempionais tapo Audrius Blažys ir Erika Blažienė iš Šiaulių „Šypsenos“ klubo.

Kartu su čempionatu vyko ir šių metų Lietuvos pirmenybės, kuriose varžėsi sportininkai pagal meistriškumo klases. Pirmenybių medaliai išdalinti dar devynių jaunesnio amžiaus sportininkų grupėse.

Lietuvos sportinių šokių federacija artėjantį pavasarį surengs ir kitų šokių disciplinų nacionalinius čempionatus. Atskirai standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatai vyks kovo 9 – 10 dienomis Šiauliuose, hiphopo – gegužės 4 dieną Palangoje, o olimpinio breiko – gegužės 18 dieną Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.