EUROLYGA 2023

Ernesto Česonio pasirengimas sezonui – su Ukrainos komanda ir nauju treneriu

Lietuvos paralimpinės rinktinės triatlonininkas Ernestas Česonis naująjį sezoną pasitinka treniruojamas naujo specialisto – Ukrainos komandos trenerio Romano Korol. Lietuvis kartu su ukrainiečiais sezonui ruošiasi Turkijoje, o jau po dviejų savaičių startuos pirmame pasaulio taurės etape Abu Dabyje.

 Ernestas Česonis ir Roman Korol <br> Parateam.lt nuotr.
 Ernestas Česonis ir Roman Korol <br> Parateam.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 12:40 PM

60 kilometrų dviračiu, 10 kilometrų bėgte, 3 kilometrai plaukte. Taip atrodo eilinė Ernesto Česonio diena Viduržemio jūros skalaujamoje Alanijoje. Šiame Turkijos mieste įsibėgėja Lietuvos paralimpinės rinktinės triatlonininko treniruočių stovykla, kuri iš viso truks tris savaites.

Turkijoje E. Česonis stovyklauja pirmą kartą. Ankstesniais metais treniruotėms žiemą sportininkas įprastai rinkdavosi Ispanijos Kanarų salas. Pokytį lėmė permainos triatlonininko karjeroje – nuo šių metų lietuvį treniruoja ukrainietis Romanas Korol, kuris – Ukrainos paralimpinės triatlono rinktinės treneris. Ernestas Alanijoje prisijungė prie komandos, kurioje – sportininkai su judėjimo ir regėjimo negalia.

„Labai smagu stovyklauti su ukrainiečiais, jų rinktine. Daug geriau nei stovyklauti vienam, kaip būdavo ankstesniais metais“, – nauja kompanija kasdienėse treniruotėse džiaugėsi E. Česonis.

Naujasis E. Česonio treneris su Ukrainos paralimpinės rinktinės triatlonininkais dirba dešimt metų. Romanas – ne tik treneris, bet ir vieno iš Ukrainos nacionalinės komandos sportininkų gidas.

„Mūsų ryšys su Romanu užsimezgė pernai, kai geriau susipažinome Ispanijoje, po pasaulio čempionato. Taip jau sutapo, kad baigėsi mūsų bendradarbiavimas su treneriu Carlosu Prieto, kuris dirba su Ispanijos ir Meksikos sportininkais ir negalėjo skirti man tiek laiko, kiek reikėjo. Labai džiaugiuosi etapu su Carlosu ir tuo, kaip mes atsisveikinome, kad viskas vyko labai profesionaliai.

Sporte turiu aukštų tikslų, todėl negalėjau likti be trenerio arba dirbti su treneriu, kuris negali man skirti reikiamo dėmesio. Romanui papasakojau apie situaciją. Labai greitai radome bendrą kalbą ir nutarėme pabandyti“, – apie pokyčius karjeroje pasakojo Lietuvos paralimpinės rinktinės sportininkas.

Anot E. Česonio, naujasis jo treneris jau įvedė naujovių kasdieniame treniruočių procese.

„Manau, viskas einasi labai neblogai. Pavyzdžiui, pradėjome šlifuoti naują plaukimo techniką. Viskas man yra įdomu, viskas eina pagal planą“, – darbu su naujuoju treneriu iš Ukrainos džiaugėsi E. Česonis.

Lietuvos sportininkas iš treniruočių stovyklos Alanijoje keliaus tiesiai į Jungtinius Arabų Emyratus. Kovo 8 dieną šalies sostinėje Abu Dabyje vyks pirmasis šių metų pasaulio taurės etapas.

„Šių metų startų preliminarų planą esame susidėlioję. Svarbiausi startai laukia pasaulio serijos varžybose, kuriose dalijama daugiausiai paralimpinės atrankos taškų. Po pirmų kelių startų susidarys vaizdas, iš kurio matysime, kokius ir kur startus planuoti tolesniuose sezono etapuose.

 

O už šią stovyklą Turkijoje labai noriu padėkoti Jonui Nainiui, kuris man įteikė tokią dovaną Naujųjų metų proga – galimybę ruoštis svarbiam sezonui Alanijoje. Esu labai dėkingas už palaikymą“, – sakė E. Česonis.

Ernestas Česonis siekia tapti pirmuoju Lietuvos triatlonininku paralimpinėse žaidynėse. Ar E. Česoniui pavyks pasiekti šį tikslą, paaiškės liepą, kai užsidarys paralimpinės atrankos reitingas. Jame lietuviui reikia užimti ne žemesnę nei 9 vietą. Dar viena galimybė prasibrauti į Paryžių – vardinis kvietimas.

Paryžiaus paralimpinės žaidynės Prancūzijos sostinėje vyks rugpjūčio 28 – rugsėjo 8 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024