EUROLYGA 2023

Su neaiškia viza Rumunijoje atsidūrusi Rusijos imtynių žvaigždė išspirta atgal į Maskvą

Dukart olimpinis laisvųjų imtynių čempionas Abdulrašidas Sadulajevas nebuvo įleistas į Rumuniją, kur vyko Europos imtynių čempionatas. Skelbiama, kad tituluotas rusų sportininkas Bukarešto oro uoste buvo apsuktas ir pasodintas į lėktuvą, kuris skrido į Rusiją, nepaisant to, kad jis neva turėjo Ispanijoje gautą vizą. Pasieniečiai suabejojo ​​penkiskart imtynių pasaulio čempiono dokumento tikrumu ir išmetė jį iš šalies.

Abdulrašidas Sadulajevas už pasiekimus sporte buvo apdovanotas Rusijos prezidento Vladimiro Putino.<br> tass. nuotr.
Abdulrašidas Sadulajevas už pasiekimus sporte buvo apdovanotas Rusijos prezidento Vladimiro Putino.<br> tass. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2024, 3:23 PM

Rusijos imtynių federacijos (FSBR) vadovas Michailas Mamiašvilis negalėjo vienareikšmiškai atsakyti, kodėl D. Sadulajevas turėjo grįžti į Maskvą.

„Sunku įvardinti priežastį. Faktas yra tas, kad jis jau turėjo Šengeno vizą, gautą Ispanijoje, ir iš Barselonos atskrido į Bukareštą. Nesuprantu, kas netiko rumunams – jis atskridęs į Ispaniją buvo išėjęs iš oro uosto, po to grįžo, saugiai įlipo į lėktuvą ir atvyko į Rumuniją.

Kreipėmės į čempionato organizatorius, tačiau jie paaiškino, kad prieš Pasienio tarnybą yra bejėgiai“, – dėliojo mintis M.Mamiašvilis.

FSBR prezidentas pripažino, kad nebuvo jokių šansų, kad klausimas būtų išspręstas ir 27-erių Rusijai atstovaujantis dagestanietis varžytusi Europos čempionate.

„Visi laikai jau aiškiai praėjo. Akivaizdu, kad jis nusiminęs. Rekomendavau jam išlikti visiškai ramiam ir ruoštis kitiems turnyrams.

Tačiau į Rumuniją jis neturėtų vykti, nes ten vyksta nepaaiškinami dalykai“, – pridūrė valstybės-agresorės prieš Ukrainą federacijos vadovas.

M.Mamiašvilis užsipuolė Rumuniją: „Tai žemas ir gėdingas elgesys. Jūs galite įsivaizduoti, kad į Rusiją nebūtų įleisti užsienio sportininkai?“.

Tarptautinė imtynių federacija 2023 metų pavasarį leido startuoti rusų ir baltarusių sportininkams tarptautinėje arenoje kaip neutraliems atletams, tačiau kaip aiškėja, net šešiems rusams nebuvo leista įvažiuoti į Rumuniją ir pasirodyti turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo