EUROLYGA 2023

Elitinėje paralimpiečių akademijoje – sporto, medicinos, antidopingo ir komunikacijos paskaitos

Dešimt šalies paralimpinės rinktinės sportininkų savaitgalį susirinko Vilniuje, kur vyko jau trečioji Lietuvos paralimpinio komiteto projekto „Elitinė paralimpiečių akademija“ mokymų dalis. Paraatletai naujų žinių sėmėsi iš pripažintų ir vienų geriausių savo sričių ekspertų Lietuvoje.

 Elitinėje paralimpiečių akademijoje – sporto, medicinos, antidopingo ir komunikacijos paskaitos<br> Donato Gribausko/LPAK nuotr.
 Elitinėje paralimpiečių akademijoje – sporto, medicinos, antidopingo ir komunikacijos paskaitos<br> Donato Gribausko/LPAK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2024, 1:15 PM

Pirmą mokymų savaitgalio dieną žiniomis ir patarimais su paraatletais dalijosi funkcinio fitneso treneris Žilvinas Barakauskas, Lietuvos antidopingo agentūros atstovė Dalia Motiejūnaitė, „Camelia“ vaistininkės Žydrūnė Muzikevičiūtė ir Justina Metlovienė. Antra diena buvo skirta komunikacijai – apie asmens prekės ženklą pasakojo „Bitė Lietuva“ prekės ženklo vadovė Greta Mockutė ir žurnalistas, televizijos laidų vedėjas bei viešojo kalbėjimo konsultantas Rytis Juozapavičius.

Pasak projekte dalyvaujančios lengvaatletės, Tokijo paralimpinių žaidynių dalyvės disko metikės Oksanos Dobrovolskajos, kiekviena paskaita suteikė naujų žinių, naudingų siekiant karjeros aukštumų sporte.

„Šio savaitgalio mokymus, kaip ir praėjusius, vertinu labai teigiamai. Išsinešiau daug svarbių žinučių, jomis pasidalinsiu ir su savo trenere, aplinkiniais. Kalbant bendrai apie šį projektą, tai drąsiai sakau, jog, atsukus laiką atgal, pasielgčiau lygiai taip pat – būtinai dalyvaučiau. Projektas, prisipažinsiu, net viršija mano lūkesčius. Tai, ką aš gaunu, kokių lektorių klausausi ir kiek žinių išsinešu. Jaučiuosi labai patobulėjusi, įgijusi teorinių ir praktinių žinių, labiau pasitikinti savimi. Tiesiog daugiau žinau, kaip turiu siekti savo norimų rezultatų“, – patirtį apibendrino O. Dobrovolskaja.

„Mokymai nerealūs, išsinešiau daug žinių iš visų paskaitų. Atrodė, kad esu pakankamai susipažinusi su antidopingo tema, bet paaiškėjo, kad žinojau tikrai ne viską. Puiki buvo viešojo kalbėjimo paskaita, apie kurią daug galvojau važiuodama namo iš Vilniaus į Šiaulius – analizavau, kaip kalbu, ką čia galiu tobulinti. Įsimintinas pokalbis apie asmens prekės ženklą, socialinius tinklus ir jų panaudojimą jaunų žmonių sudominimui sportu. Dar aiškiau supratau, kad negaliu savo veiklos pasilikti tik sau, už uždarų durų, nes viešinimas gali būti kažkam naudingas, gali padėti“, – sakė akademijos dalyvė, šaulė Raimeda Bučinskytė.

Tai buvo jau trečias pernai startavusio ir Lietuvos paralimpinio komiteto rėmėjų „Panorama“ palaikomo projekto „Elitinė paralimpiečių akademija“ mokymų savaitgalis.

„Džiugina, kad paralimpiečiai itin įsitraukę į mokymus. Mūsų tikslas – suteikti žinių sporto rezultatams gerinti, padėti efektyviau ruoštis svarbiausiems startams. Taip pat sustiprinti komunikacijos, viešojo kalbėjimo įgūdžius. Juk būtent patys paralimpiečiai yra geriausi žmonių su negalia fizinio aktyvumo ir sporto ambasadoriai, įkvepiantys sportuoti, siekti savo svajonių kiekvieną iš mūsų“, – sakė projektą koordinuojanti Lietuvos paralimpinio komiteto generalinė sekretorė Asta Narmontė.

Tarptautinio paralimpinio komiteto palaikomo projekto dalyvių laukia mokymų baigimo sertifikatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.