EUROLYGA 2023

Jubiliejinio graplingo taurės turnyro nugalėtoja tapo „Audra“, K. Smirnovui įteiktas šeštas danas

Prieš dvi savaites dešimties metų jubiliejų atšventusi Lietuvos graplingo federacija (LGF) Panevėžyje surengė jubiliejinį taurės turnyrą, kurio laureatais tapo Šakių „Audros“ klubo sportininkai. Jie bendroje komandinėje įskaitoje 14 taškų aplenkė antroje vietoje likusius sostinės „Pankratos“ klubo atstovus bei dar 38 taškais – Vilniaus „Yamasaki BJJ“ graplingo imtynininkus.

Lietuvos graplingo federacija (LGF) Panevėžyje surengė jubiliejinį taurės turnyrą.<br>Organozatorių nuotr.
Lietuvos graplingo federacija (LGF) Panevėžyje surengė jubiliejinį taurės turnyrą.<br>Organozatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2024, 3:10 PM

„Žiūrint į galutinę rikiuotę, kiek netikėta tai, kad tarp prizininkų nematome pastarųjų kelerių metų lyderio Ukmergės dziudo klubo. Kita vertus, turėjome pirmenybes su milžinišku dalyvių skaičiumi. O kuo daugiau dalyvių – tuo bendra rikiuotė, manau, visi sutiks, yra objektyvesnė“, – sakė federacijos steigėjas Kęstutis Smirnovas.

Į Panevėžį atvyko net 300 dalyvių, kurie atstovavo 38 klubams. Taip pat buvo svečių iš Latvijos, Estijos, Ukrainos, Kirgizijos, Suomijos, Italijos ir JAV. Dauguma šių šalių sportininkų tapo savo svorio kategorijų nugalėtojais arba antros vietos laimėtojais.

Suaugusiųjų grupės disciplinoje be kimono geriausiai sekėsi: Aleksandrui Juzikui (64 kg), Vytautui Gaurilčikui (72 kg), Tomui Smirnovui (80 kg), Danieliui Grėbliūnui (90 kg), Kasparui Strazdui (100 kg) ir Lukui Pelakauskui (per 100 kg). Tarp merginų nepralenkiamos buvo: ukrainietė Kristina Nikolajeva (53 kg) ir Sandra Bacevičiūtė (per 77 kg). Juos visus apdovanojo K.Smirnovas kartu su Panevėžio miesto savivaldybės sporto skyriaus vedėja Živile Užtupaite.

„Nenuvertinant nei vieno kito miesto pagalbos ir bendradarbiavimo, mus su Panevėžiu sieja ypatingas ryšys. Nepriklausomai nuo to, kokio lygio čempionatas šiame mieste yra suplanuotas, gali būti tikras, kad sulauksi pagalbos tiek iš mero Ryčio Mykolo Račkausko pagalbos, tiek iš sporto skyriaus vedėjos Živilės Užtupaitės ir sporto skyriaus vyr. specialisto Alvido Savicko, tiek iš administracijos direktoriaus pavaduotojo Justino Jasiukaičio.

Vėl kartu su savivaldybe buvom gera komanda, todėl ir pats renginys gavosi labai pavykęs“, – komentavo LGF steigėjas.

Pats K.Smirnovas ne tik įteikinėjo prizus, bet vienas garbingas apdovanojimas buvo įteiktas jam pačiam. LGF bendruomenė (treneriai, teisėjai) dešimties metų jubiliejaus proga prezidentui įteikė padėką ir šešto dano juodą diržą už graplingo imtynių populiarinimą ir plėtrą.

„Kiekvienas toks apdovanojimas yra malonus, bet tuo pačiu jis įpareigoja. Dviračio neišradinėsiu, bet nežadu sustoti. Ačiū komandai už įvertinimą“, – reziumavo K.Smirnovas.

Kitos varžybos vyks kovo 23 d. Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.