EUROLYGA 2023

Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinės treneris džiaugiasi gera atmosfera ir žaidėjų atsidavimu

Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) regbio-7 rinktinė tęsia darbus ruošiantis Europos čempionato elitinio diviziono kovoms. Savaitgalį lietuviai stovyklavo Latvijoje, kur sužaidė ir draugiškas rungtynes su kaimyninės šalies komandomis.

Lietuvos U18 regbio-7 rinktinė<br> LRF nuotr.
Lietuvos U18 regbio-7 rinktinė<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2024, 9:39 AM

„Rygoje pažaidėme su Latvijos U18 rinktine bei vyrų rinktinės kandidatais. Rezultatus vertinu gerai, jie mane tenkina. Žaisdami su vyrais, pirmą sykį šiemet gavome didesnį spaudimą. Jautėsi jėgos skirtumas, todėl pralaimėjome, tačiau tai leido pamatyti, ko labiausiai trūksta. Turime dar kur tobulėti ir ką dirbti. Svarbiausia yra nepamesti galvos, net kai rezultatas yra neigiamas“, – sakė Lietuvos U-18 rinktinės treneeris Justinas Vasiliauskas.

Žaidybinė praktika tokiame pasiruošimo periode yra itin vertinga, nes treneriai gavo pakankamai daug medžiagos analizei. J. Vasiliausko teigimu, didelis dėmesys bus skiriamas koncentracijai, nes jaunimas yra jautrus ir, praleidęs taškus, šiek tiek nusimena, o tai iškart gali kainuoti visą nesėkmingą atkarpą.

„Praleidus taškus, vaikinų mintyse turi būti ne pasimetimas, o planas kaip tas klaidas ištaisyti“, – teigė treneris.

Šiuo metu Lietuvos jaunimo rinktinėje sportuoja 16 kandidatų. Visus juos ketinama išlaikyti iki pat paskutinių stovyklų. J. Vasiliauskas pasidžiaugė, kad susižaidimas gerėja, nors dabar dar yra gana daug eksperimentuojama, o prie formos piko einama žingsnis po žingsnio.

Ši rinktinė į stovyklas savaitgaliais rinksis ir kovo mėnesį, o vėliau dauguma žaidėjų pradės sezonus savo klubuose. Balandį taip pat planuojama stovykla Vokietijoje, kur lietuviai sužais su šios šalies bendraamžiais.

„Dėl mokslų ir kitų priežasčių neturėsime dviejų žaidėjų, kurie žaidė praėjusių metų Europos čempionate, todėl šios netektys yra gana svarbios, tačiau visi esantys žaidėjai sportuoja labai noriai ir atsakingai. Į stovyklas visada atvyksta apie 90 proc. žaidėjų, o jeigu kas nors neatvažiuoja, tai dažniausiai dėl ligos“, – pabrėžė J. Vasiliauskas.

Jau keletą metų elitiniame Europos čempionato divizione rungtyniaujanti Lietuvos jaunimo regbio-7 rinktinė praėjusių metų turnyre Šveicarijoje užėmė aštuntąją vietą. J. Vasiliauskas mano, kad šiųmetinė rinktinė nėra silpnesnė už pernykštę, bet prognozuoti mūsiškių galimybes Europoje yra sudėtinga.

„Paprasčiausiai nežinai kaip atrodys naujos regbio kartos kitose šalyse. Kiekvienais metais visose šalyse viena komanda gali būti stipresnė, o kita – silpnesnė“, – teigė Lietuvos komandos treneris.

Viena iš Lietuvos rinktinės stiprybių galėtų būti vienas kito pažinimas. Visi 16 rinktinės kandidatų yra iš trijų Lietuvos klubų, o ir pats J. Vasiliauskas savo trenerio karjerą pradėjo dirbamas su šios kartos regbininkais.

„Su kai kuriais žaidėjais dirbu nuo pirmos ar antros klasės, todėl juos puikiai pažįstu. Galima sakyti, kad visi kartu užaugome. Net ir tie, kurie žaidžia skirtinguose klubuose, varžovais yra tik aikštėje, o už jos ribų yra puikūs draugai. Manau, kad turime tikrai gerą kolektyvą“, – sakė J. Vasiliauskas.

Šiais metais Europos U18 vaikinų regbio-7 čempionatas vyks liepos 6–7 dienomis Strasbūre (Prancūzija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.