EUROLYGA 2023

NCAA turnyruose – Gilės Bitės Starkutės ir jos universiteto spindesys

Floridoje surengtame JAV studentų (NCAA) moterų golfo turnyre „Gators Invitational“ tiesiog įspūdingai pasirodė Gilės Bitės Starkutės atstovaujamas Arizonos universitetas. Jis triumfavo šiose varžybose, o per tris raundus bendroje įskaitoje artimiausias varžoves aplenkė net 16 smūgių.

 NCAA turnyruose – Gilės Bitės Starkutės ir jos universiteto spindesys<br> LGF nuotr.
 NCAA turnyruose – Gilės Bitės Starkutės ir jos universiteto spindesys<br> LGF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-05 16:15

Puikią formą toliau demonstruojanti G. B. Starkutė asmeninėje įskaitoje užėmė šeštąją vietą tarp 78 žaidėjų.

Neseniai 23-ąjį gimtadienį paminėjusi lietuvė per dvi dienas sužaistus tris raundus, kurių tvarkaraštį dar koregavo, atliko 216 smūgių (PAR -1). Sportininkė iš Lietuvos tiesiog nuostabiai pradėjo šias varžybas ir pirmąjį raundą užbaigė su 67 smūgiais (PAR -3). Tai buvo ketvirtas rezultatas. Vėliau G. B. Starkutė tiek antrajame, tiek trečiajame raunduose sužaidė su 71 smūgiu.

Visos Arizonos universiteto komandos rezultatas – 832 smūgiai (PAR -8). Antrąją vietą užėmusio Klemsono universiteto rezultatas – PAR +8.

Asmeninėje įskaitoje puikiai sužaidė ir dvi G. B. Starkutės komandos draugės – pirmąją vietą užėmusi tailandietė Pimmada Wongthanavimok (PAR -6) ir penkta likusi italė Carolina Melgrati (PAR -2).

Tokie rezultatai nuteikia pozityviai artėjant NCAA čempionatui

„Visa komanda pasirodė tiesiog puikiai ir dominavo šiame golfo lauke. Didžiuojuosi tuo, kad visos penkios komandos narės žaidė solidžiai ir pateko į „Top 15“. Su tokiais rezultatais nusipelnėme laimėti, – džiaugėsi Arizonos „Wildcats“ trenerė Laura Ianello – Šiame sezone matau didelį komandos progresą ir kilimą į viršų. Labai tikiu šia komanda ir jaučiu, kad galime nuveikti kažką ypatingo.“

Prieš tai Havajuose vykusiame „PAC Preview“ turnyre Arizonos universitetas užėmė trečiąją vietą, o G. B. Starkutė asmeninėje įskaitoje su PAR -3 rezultatu užėmė šeštąją poziciją. Lietuvė taip pat puikiai pasirodė pirmajame raunde, kuriame su 68 smūgiais (PAR -3) rikiavosi antra.

L. Ianello pasidžiaugė G. B. Starkutės forma: „Ji laimėjo pirmąjį savo turnyrą sausį ir dabar stabiliai patenka į lyderių dešimtuką. Tai rodo, kad Gilė Bitė išlaiko savo aukštose pozicijoje ir pretenduoja nugalėti. Ji vis dar tobulėja ir vis geriau jaučiasi lyderių gretose, todėl tai leidžia tikėtis naujų pergalių.“

G. B. Starkutė toliau sėkmingai kyla pasaulio (WAGR) reitinge ir dabar yra aukščiausioje savo pozicijoje – 122-oje tarp daugiau nei 3500 klasifikuotų žaidėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.