EUROLYGA 2023

Mirė dviejų olimpinių medalių laimėtojas A. Bagdonavičius

Eidamas 86-uosius metus mirė dviejų olimpinių medalių laimėtojas irkluotojas Antanas Bagdonavičius, praneša Lietuvos irklavimo federacija (LIF).

 A. Bagdonavičius<br> LIF nuotr.
 A. Bagdonavičius<br> LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2024, 3:41 PM

„1938 m. birželio 15 d. Babėnuose (Kėdainių raj.) gimęs vyras 1960-aisiais Romos olimpinėse žaidynėse kartu su porininku Zigmu Jukna iškovojo sidabro medalius dviviečių valčių su vairininku irklavimo varžybose. Jie tapo pirmaisiais Lietuvos irkluotojais, olimpinėse žaidynėse pasidabinusiais medaliais.

1964 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse A. Bagdonavičius su aštuonviete įgula su vairininku užėmė 5 vietą, o 1968-aisiais Meksike vėl grįžo ant podiumo ir pasipuošė bronziniu apdovanojimu.

Legendinio irkluotojo trofėjų lentynoje – taip pat ir trys Europos čempiono bei du vicečempiono titulai ir du planetos pirmenybių sidabro medaliai.

1960 ir 1961 metais kartu su Z. Jukna A. Bagdonavičius buvo pripažinti geriausiais Lietuvos metų sportininkais, o 2018-aisiais geriausiųjų Vilniaus miesto sportininkų apdovanojimuose pripažintas Metų sporto legenda“, – rašo LIF.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.