EUROLYGA 2023

Savaitgalį Šiauliuose vyks Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatas

Šis savaitgalis – bene vienas svarbiausių Lietuvos šokėjams. Nors dešimties šokių programos medaliai jau išdalinti vasarį, šį šeštadienį ir sekmadienį Šiauliuose bus varžomasi dėl pagrindinių disciplinų – standartinių šokių ir Lotynų Amerikos šokių – Lietuvos čempionų vardų ir teisės atstovauti šaliai pasaulio ir Europos čempionatuose.

 Savaitgalį Šiauliuose vyks Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatas<br> A. Četkausko nuotr.
 Savaitgalį Šiauliuose vyks Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatas<br> A. Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2024, 9:34 AM

Nors ant Šiaulių arenos parketo netrukus žengs visų amžiaus grupių šokėjai – jaunučiai, jauniai, jaunimas, senjorai – visgi daugiausiai dėmesio sulauks suaugusiųjų grupės sportininkai.

Jau antrus metus iš eilės suaugusiųjų standartinių šokių grupėje, iš mėgėjų gretų pasitraukus ilgamečiams Lietuvos čempionams Evaldui ir Ievai Sodeikoms, nebėra taip lengva prognozuoti, kam atiteks medaliai. Iš pernai metų medalininkų trejetuko, šiandien ant parketo sugrįš tik 2023 m. vicečempionai Marko Bodinis ir Kristina Charitonovaitė. Praėjusių metų čempionai Georgijus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė nutraukė savo partnerystę ir šiuo metu nedalyvauja varžybose, o bronzos medalių laimėtojai Edgaras Baltaragis ir Indrė Baltaragė nuo vasaros jau varžosi nebe mėgėjų, o profesionalų varžybose.

Tuo tarpu suaugusiųjų amžiaus grupės Lotynų Amerikos šokių varžybose šiemet ant parketo grįžta ne tik visi medalininkai – Einoras Degutis ir Ugnė Bliujūtė, Rokas Kraucevičius ir Ilzė Kaminskaitė, Valerijus Šylo ir Beatričė Rupšlaukytė – bet ir beveik visos kitos pernai finale šokusios poros. Negana to, šiemet prisijungs ir naujų, įdomių duetų.

Kas vertins Lietuvos šokėjus, šiuo momentu kol kas nėra žinoma – teisėjų pavardės bus atskleistos tik prasidėjus varžyboms. Siekiant kuo didesnio objektyvumo, į šį čempionatą yra pakviesti 9 užsienio šalių vertintojai.

2024 m. Lietuvos standartinių ir Lotynų Amerikos šokių čempionatas vyks Šiaulių arenoje kovo 9 ir 10 dienomis. Finalinės varžybos abi dienas prasidės 18.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.