EUROLYGA 2023

Lietuvos tinklinio B pogrupio čempione tapo „Vilnius Tech“ komanda

Savaitgalį Alytaus tinklinio centre įvyko „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato B pogrupio finalai. Čia dėl trofėjaus kovėsi Lietuvos pirmenybių ketvirtfinalio barjero neįveikusios komandos.

Savaitgalį Alytaus tinklinio centre įvyko „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato B pogrupio finalai.<br>A.Sliežausko nuotr.
Savaitgalį Alytaus tinklinio centre įvyko „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato B pogrupio finalai.<br>A.Sliežausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 1:14 PM

Finale kovėsi favoritėmis laikytos ekipos – „Vilnius Tech“ ir Alytaus „Ultra“, tačiau kelias link lemiamos akistatos nebuvo lengvas. Vilniečiai pusfinalyje 3–1 (25:21, 27:25, 23:25, 25:18) palaužė Raseinių „Lūšies Volley“ ekipą, o alytiškiai 3–1 (25:16, 25:18, 21:25, 25:16) pranoko Kauno RIO tinklininkus.

Finale netrūko gražių epizodų, emocijų ir įtemptų akimirkų, o jame triumfavo „Vilnius Tech“ komanda, 3–1 (25:23, 18:25, 25:21, 25:23) įveikusi šeimininkę „Ultra“ ekipą.

Nugalėtojams 23 taškus pelnė Vilius Rimkevičius, 18 – Tautvydas Pranys, 17 – Mykolas Suchanekas.

Alytaus ekipoje 22 taškus surinko Nedas Danulevičius, 18 – Martynas Lynikas, 10 – Matas Navarskas.

„Prieš finalo ketvertą nesinorėjo turėti favorito etiketės, bet galiu dabar drąsiai pasakyti, kad vaikinai sunkiai dirbo visą sezoną, kad būtume ten, kur esame. Tikėjau savo komanda ir mačiau, kad esame geroje formoje. Galiu pagirti varžovus, kurie kovėsi puikiai, ypač tokioje nuostabioje atmosferoje Alytuje, – kalbėjo „Vilnius Tech“ treneris Radoslavas Adamovičius. – Tikiu, kad dar daugiau padirbėjus su šiais vaikinais, galime pasiekti dar aukštesnį lygį. Turime tam geras sąlygas ir noro.“

Alytaus „Ultra“ trenerė Sigutė Kažukauskaitė prisipažino, kad ambicijos buvo dar didesnės.

„Iš tiesų tikėjomės dar didesnės kovos ir penkių setų. Žinojome, kad priešininkas stiprus, bet gaila, kad penkto seto išplėšti nepavyko. Nesustabdėme varžovų lyderių, bet iš esmės tikėjomės geros kovos, ir ją išvydome. Pats sezonas buvo įdomus ir nelengvas. Netrūko iššūkių. Noriu padėkoti Alytaus miestui ir gerbėjams, kurie gausiai mus palaukė. Turėjome gražių momentų, pasigerinome pernykštę poziciją ir ruošimės kitam sezonui“, – kalbėjo S. Kažukauskaitė.

Geriausiu Lietuvos tinklinio čempionato B pogrupio finalo ketverto žaidėju pripažintas „Vilnius Tech“ žaidėjas V. Rimkevičius.

Trečiąją vietą užėmė Raseinių „Lūšies Volley“ klubas, kuris akistatoje dėl bronzos 3–0 (25:16, 25:17, 25:15) nugalėjo Kauno RIO ekipą.

Raseiniškiams 16 taškų pelnė Aurimas Dyglys, 15 – Gediminas Guntarskis. Kauno komandoje rezultatyviausias buvo Mindaugas Mikalauskas (8 tšk.).

„Iš tiesų šiemet tikėjomės kiek geresnio rezultato, bet esame patenkinti paskutinėmis rungtynėmis, juolab, kad pusfinalyje netekome savo pagrindinio centro blokuotojo. Galbūt kiek pasigedau kovingumo iš Kauno jaunimo, nes mes esame gerokai vyresni, bet sugebėjome visa galva būti pranašesniais“, – sakė „Lūšies Volley“ žaidėjas Arnoldas Barauskis.

Kauno RIO narys M. Mikalauskas buvo atviras – Kauno komanda į finalus atvyko kovoti dėl aukščiausių vietų, tačiau pasirodymas Alytuje simbolizuoja visą sudėtingą ir komplikuotą sezoną.

Kitą savaitgalį Gargždų SC salėje vyks „Meistro kodo“ Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalai. Dėl stipriausios Lietuvos komandos vardo kausis Gargždų „Amber Volley“, Šiaulių „Elga-Grafaitė-SC Dubysa“, Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus universitetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.