EUROLYGA 2023

Prezidentu save pasiskelbęs V. Putinas žvelgė į olimpiadą – vėl ieškojo kaltų

Vėlyvą sekmadienio vakarą save Rusijos prezidentu pasiskelbęs Vladimiras Putinas vėl pasižymėjo kaip „visų reikalų specialistas“. Nuo praėjusio amžiaus pabaigos Rusijai vadovaujantis 71-erių politikas šį kartą žvelgė į olimpiadą.

V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 11:10 AM, atnaujinta Mar 18, 2024, 11:14 AM

Kovo 19–20 dienomis Lozanoje (Šveicarija) vyks Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vykdomojo komiteto posėdis, kuriame IOC nariai turėtų svarstyti ir šalių agresorių (Rusijos ir Baltarusijos) sportininkų dalyvavimo artėjančiose Paryžiaus olimpinėse žaidynėse įgyvendinimą.

Kalbėdamas apie olimpines žaidynes V.Putinas vėl kaltino Vakarus sąmokslu prieš Rusiją.

„Kalbant apie olimpines žaidynes, tarptautiniai pareigūnai iškreipia visą olimpinio judėjimo prasmę. Jie griauna tarptautinio sporto pagrindus, bet tai jau atskira tema“, – po eilinės pergalės šalies prezidento „rinkimuose“ kalbėjo V.Putinas.

Primename, kad 2023-ųjų gruodį IOC paskelbė, kad leis Rusijos ir Baltarusijos sportininkams individualiai varžytis olimpinėse žaidynėse su neutraliu statusu – be vėliavos, himno ar nacionalinių simbolių.

IOC taip pat užkirto kelią olimpiadoje dalyvauti sportininkams, susijusiems su saugumo pajėgomis arba išreiškusiems paramą Rusijos kariuomenei.

Vasaros olimpinės žaidynės Prancūzijos sostinėje vyks liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.