EUROLYGA 2023

Buriuotojai Pasaulio čempionatui ruošėsi Nidos aerodrome

Kovo 15–17 d. Nidoje įvyko Vėjaračių meistriškumo stovykla ir sezono atidarymo „Blokart“ vėjaračių varžybos, kur iš Šiaulių, Klaipėdos, Neringos, Kauno susirinkę buriuotojai drauge ruošėsi ir artėjančiam Pasaulio „Blokart“ vėjaračių čempionatui. Pastarasis vyks JAV, Nevadoje, balandžio 2–12 dienomis.

Buriuotojai Pasaulio čempionatui ruošėsi Nidos aerodrome<br>Organizatorių nuotr.
Buriuotojai Pasaulio čempionatui ruošėsi Nidos aerodrome<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 9:45 AM

Gamta sportininkams dovanojo puikias treniravimosi sąlygas ir galimybę semtis patirties prie įvairaus stiprumo vėjo: penktadienį pūtė vidutinis, šeštadienį – silpnas, o sekmadienį – stiprus ir gūsingas 9–12 m/s stiprumo vėjas.

Lietuvą Pasaulio čempionate JAV atstovausiantys „Blokart“ vėjaračių vairininkai Karolis Atkočaitis (Neringa) ir Šiaulių m. sporto centro „Atžalynas“ auklėtiniai Greta Kalinauskaitė ir Gustas Stankevičius teorinių žinių, praktinių varžymosi subtilybių ir inventoriaus techninės dalies paruošimo sėmėsi iš tokių patyrusių buriuotojų kaip Matas Mizgiris (2012 m. Pasaulio čempionas, 2024 m. Europos čempionas ), Jovilė Gedmontaitė (2016 m. Europos čempionato prizininkė), Vykintas Mizgiris (2018 m. Pasaulio čempionas, 2019 m. Europos čempionas).

Meistriškumo sėmėsi ir jaunieji buriuotojai Jonas Mažunavičius, Matas Jorudas, Ema Jasiūnaitė, Teresė Mizgirytė, Aronas Skalandis, Vėja Dumšaitė, Emilis Sanvaitis ir kt.

Meistriškumo stovyklos pabaigoje buvo surengtos 2024 m. Sezono atidarymo „Blokart“ vėjaračių varžybos.

Geriausia sekėsi sporto centras „Atžalynas“ buriuotojui Jonui Mažunavičiui, kuris iš įvykusių 9 lenktynių surinko mažiausiai taškų ir ultra lengvo svorio kategorijoje laimėjo pirmąją vietą, antras liko – Matas Jorudas (sporto centras „Atžalynas“), o trečia vieta atiteko Teresei Mizgirytei iš Neringos.

Lengvo svorio kategorijoje nepralenkiama buvo Vėja Dumšaitė (sporto centras „Atžalynas“), antrą vietą laimėjo Emilis Sanvaitis (sporto centras „Atžalynas“), trečią vietą laimėjo – Izabela Keskin.

Varžybos uždarytos buriuotojišku šūkiu – „Vėjo, Vėjo, Vėjo!“, tuo linkint sėkmės, gerų startų ir pergalingų finišų Lietuvos buriuotojams Karoliui Atkočaičiui, Gretai Kalinauskaitei ir Gustui Stankevičiui, kurie jau už dviejų savaičių pasikinkys Nevados dykumos vėją ir startuos Pasaulio Blokart vėjaračių čempionate ant išdžiuvusio Ivanpah ežero, JAV.

Meistriškumo stovyklos vadovas – Matas Mizgiris, trenerė – Irutė Žičkuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.