EUROLYGA 2023

Galimybę olimpinėse žaidynėse dalyvauti gavę rusai vis tiek smerkia IOC prezidentą

Antradienį IOC prezidentas Thomas Bachas pareiškė, jog artėjant Paryžiaus olimpinėms žaidynėms Rusijos vyriausybė darosi vis agresyvesnė Tarptautinio olimpinio komiteto atžvilgiu.

 Thomas Bachas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Thomas Bachas<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 12:05 PM

Rusijos sporto ministras Olegas Matytisinas praėjusią savaitę pareiškė, kad Rusija neturėtų boikotuoti liepos 26–rugpjūčio 11 d. vyksiančių žaidynių, nepaisant IOC nustatytų apribojimų jos sportininkams dėl Rusijos pradėto ir vykdomo karo Ukrainoje.

IOC leis Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, kurie įveikė kvalifikaciją, dalyvauti kaip neutraliems sportininkams be savo šalių vėliavų, emblemų ar himnų.

„Kalbant apie jų dalyvavimą, girdėjome gana mandagų signalą (red. – iš Rusijos sporto ministro), bet, kita vertus, matėme ir labai agresyvių vyriausybės komentarų“, – prancūzų dienraščiui „Le Monde“ sakė IOC prezidentas Th.Bachas.

Jis pridūrė, kad agresorių šalių dalyvavimas atidarymo ir uždarymo ceremonijose bus aptartas antradienį ir trečiadienį IOC vykdomojoje valdyboje.

„IOC nekomentuoja, bet matome, kad vyriausybės agresyvumas auga kiekvieną dieną, prieš IOC, prieš žaidynes, prieš mane.

Esu vadinamas nuo „fašisto“ iki „žaidynių ir olimpinio judėjimo naikintojo“. Ir visa tai ateina iš Rusijos pareigūnų. Nežinau, ar tai ateina iš paties Vladimiro Putino, aš nežiūriu į „Telegram“ kiekvieną dieną. Nesu toks mazochistas, bet išpuoliai ateina iš visų lygių“, – teigė Th.Bachas.

Augant kritikai dėl Izraelio karinės kampanijos prieš „Hamas“ Gazos ruože, Th.Bachas atmetė idėją, kad Izraelio sportininkai Paryžiuje dalyvautų kaip neutralūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.