EUROLYGA 2023

Tarptautinėse varžybose – gausus Lietuvos neįgaliųjų sportininkų būrys: atskleidė išsikeltus tikslus

„Tai bus labai gera įžanga į pasaulio čempionatą“, – kalbėjo Lietuvos neįgaliuosius sportininkus ruošiantis treneris Deimantas Jusys. Jis ir gausi, net 29 žmonių delegacija, išvyko į Italiją, kurioje šalies garbė bus ginama Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos „Grand Prix“ varžybose.

Lietuvos neįgalieji sportininkai varžysis Italijoje.<br>LNSF nuotr.
Lietuvos neįgalieji sportininkai varžysis Italijoje.<br>LNSF nuotr.
Lietuvos neįgalieji sportininkai varžysis Italijoje.<br>LNSF nuotr.
Lietuvos neįgalieji sportininkai varžysis Italijoje.<br>LNSF nuotr.
Lietuvos neįgalieji sportininkai varžysis Italijoje.<br>LNSF nuotr.
Lietuvos neįgalieji sportininkai varžysis Italijoje.<br>LNSF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 5:27 PM, atnaujinta Mar 20, 2024, 6:36 PM

Jezolo mieste vyksiančiose varžybose iš viso varžysis net 19 sportininkų iš Lietuvos, aštuoni iš jų – judantys vežimėliu. Atletus į varžybas taip pat lydės 10 trenerių bei pagalbininkų, o šiai gausiai delegacijai vadovaus Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos (LNSF) prezidentas Kęstutis Skučas.

„Nuotaikos yra pakilios, labai laukiu artėjančio starto. Šie metai yra ypač svarbūs, nes tai yra olimpiniai metai, lauka paralimpinės žaidynės, tad kiekvienas startas yra labai svarbus.

Važiuoti į varžybas, ypatingai užsienyje, yra labai naudinga, labai svarbu pajusti žaidybinius momentus.

Pasirengimas vyko gana sklandžiai, išvengėme nereikalingų traumų, dabar perėjome į „lengvesnę treniruočių fazę“, lengvėja svoriai, daugiau dirbame su technika.

Nuo Tailando žaidynių darbas nebuvo sustojęs, stengiamės turėti kuo daugiau startų, pajusti žaidybinį ritmą“, – prieš artėjantį startą samprotavo rutulio stūmimo varžybose kovosiantis Andrius Skuja.

Apie Italijoje vyksiančių varžybų svarbą kalbėjo ir Genadijus Zametaškin, kuris šalies garbę užsienyje gins net dviejose rungtyse – rutulio stūmime bei kuokelės metime.

„Stengsimės daryti viską, kas įmanoma, kad parodytume kuo geresnius rezultatus.

Pasirengimas buvo intensyvus, turėjome stovyklą Druskininkuose, ten kartu su sportininkais ruošiamės varžyboms, turėjome visas sąlygas pasiruošti“, – teigė G.Zametaškin.

Prie sportininkų ruošimo prisidedantis treneris D.Jusys akcentavo, kad kovo 22–24 dienomis vyksiančios varžybos bus puiki įžanga prieš artėjantį pasaulio neįgaliųjų sportininkų lengvosios atletikos čempionatą.

„Džiaugiamės gautu šansu varžytis dar vieneriose tarptautinėse varžybose, tai bus labai gera įžanga prieš artėjantį pasaulio čempionatą“, – kalbėjo treneris.

Kalbėdami apie tikslus, neįgalieji sportininkai pridūrė, kad didžiausias jų tikslas artėjančiose varžybose – asmeninių rezultatų siekimas.

Šios varžybos taip pat itin svarbios ne tik kaip vienas iš pirmųjų šių metų tarptautinių startų, bet jos taip pat suteikia sportininkams galimybę iškovoti bilietus į artėjantį pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatą bei dar labiau priartėti prie galimybės varžytis Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse. Būtent už sėkmingus rezultatus atletai gaus galimybę padidinti Lietuvos paralimpinės rinktinės kvotas.

„Nesu labai prisisvajojęs kažkokių nepasiekiamų tikslų. Labiausiai norėtųsi šiose varžybose sustabilėti. Nesinorėtų, kad tarp metimų būtų kelių metrų tarpai, reiktų kuo stabilesnio pasirodymo.

Labai tenkintų rezultatas, jei pavyktų rutulį nustumti apie 15 metrų“, – pasakojo rutulį stumsiantis A.Skuja.

„Varžybos užsienyje labai prideda daugiau pasitikėjimo. Anksčiau išvis neturėjau jokios patirties tarptautinėse varžybose, būdavo daugiau jaudulio, o dabar jaučiuosi kur kas užtikrinčiau, kuo daugiau startų, tuo sportininkui yra geriau, tuo jis save jaučia užtikrinčiau“, – samprotavo G.Zametaškin.

Gausia sportininkų delegacija pasidžiaugė ir jai vadovaujantis LNSF prezidentas K.Skučas.

„Šie metai neįgaliųjų sporto judėjime – ypatingi. Džiugu, kad prieš artėjantį pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos čempionatą bei Paryžiaus paralimpines žaidynes turime galimybę su itin gausia delegacija dalyvauti aukšto lygio tarptautinėse varžybose. Šios varžybos atletams itin svarbios dėl daugelio priežasčių. Kai kam tai bus neįkainojama tarpautinių startų patirtis, kai kurie iš sportininkų šių varžybų dėka sieks iškovoti vietą pasaulio lengvosios atletikos čempionate bei dar labiau priartės prie savo svajonės – Paryžiaus paralimpinių žaidynių.

Prieš šias varžybas kartu su sportininkais daug dėmesio skyrėme pasirengimui bei treniruotėms, todėl tikimės, kad pralietas prakaitas ir sunkus darbas atsipirks sėkmingais atletų rezultatais“, – teigė K.Skučas.

Pasaulio neįgaliųjų lengvosios atletikos „Grand Prix“ varžybos vyks kovo 22–24 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?