EUROLYGA 2023

Kovinio sporto šventėje „Kaunas Open“ – beveik pusė tūkstančio dalyvių

Šį šeštadienį Kauno krepšinio mokyklos „Žalgiris“ sporto salėje daugiau nei 400 dalyvių iš 15 šalių varžysis tarptautiniame Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro (AJP) turnyre „Kaunas Open“. Dar nepasibaigus registracijai, akivaizdu, kad antrasis tokio lygio turnyras mūsų šalyje už pirmąjį bus dvigubai didesnis.

 Kovinio sporto šventėje „Kaunas Open“ – beveik pusė tūkstančio dalyvių<br> Organizatorių nuotr.
 Kovinio sporto šventėje „Kaunas Open“ – beveik pusė tūkstančio dalyvių<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 10:22 AM

„Nepasikuklinsiu, bet debiutas pernai Klaipėdoje buvo, išties, sėkmingas. Iškart buvo aišku, kad šiemet dalyvių skaičius bus didesnis. Tiesa, net ir mes organizatoriai negalvojome, kad turnyras jau šiemet išaugs du kartus.

Tiesa, kalbant apie ateitį, tai neabejojome turnyro sėkme, planuojame jį padaryti prestižiniu bei užauginti iki tūkstančio dalyvių, atstovaujančių penkiasdešimčiai šalių turnyro. Tikimės, kad su turnyro partnere Kauno miesto savivaldybe sugebėsime šį tikslą įvykdyti.

Verta paminėti, kad ir prie būsimo turnyro Kauno miesto savivaldybės inicijuojama programa „Iniciatyvos Kaunui“ iš dalies finansuoja turnyrą bei prie jo prisideda“, – sakė AJP mūsų šalyje organizuojančios Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Kęstutis Smirnovas.

Artėjant pačiam turnyrui, Lietuvos graplingo federacija suorganizavo AJP teisėjų seminarą, kuriame buvo aptarti taisyklių skirtumai tarp giminingų imtynių disciplinų. Tuo pačiu buvo aptarti techniniai dalykai, teisėjams paskirstytos pareigos. Taisykles padėjo pristatyti brazilų džiudžitsu juodas diržas, Vilniaus brazilų džiudžitsu akademijos vadovas Danielius Girdiušas.

„Viena vertus, tokie seminarai įprasta praktika, kita vertus – norime viską iki smulkmenų apgalvoti, kad paties turnyro metu nekiltų jokių klausimų. Man atrodo, kad seminare į daugumą buvo atsakyta“, – sakė K.Smirnovas.

Žvelgdamas į ateitį, Abu Dhabi Jiu Jitsu Pro turnyro organizatorius užsiminė, kad kitąmet varžybos bus perkeltos į Kauno sporto halę, o ateityje planuojamas pasirodymas Kauno „Žalgirio“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.