EUROLYGA 2023

Nykus Dariaus Kasparaičio išsišokimas: išaukštino išspirtą Rusijos ledo ritulį

Vienas iš garsiausių Lietuvos ledo ritulininkų, iš Elektrėnų kilęs dabar jau 51 metų Darius Kasparaitis pastaruoju metu gyvena arba Švedijoje, arba JAV, tačiau ir toliau aukština Rusijos ledo ritulį.

Darius Kasparaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Kasparaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Kasparaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Kasparaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Kasparaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Kasparaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Kasparaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Darius Kasparaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Darius Kasparaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Darius Kasparaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2024-03-27 14:35, atnaujinta 2024-03-27 18:56

15 metų NHL kovojęs lietuvis savo biografijoje turi ir įrašus, jog karjeros pradžioje atstovavo Maskvos „Dinamo“ klubui, po kurio laiko dėl lokauto NHL vilkėjo Kazanės „Ak Bars“ ekipos marškinėlius, tačiau didžiausius laimėjimus jis yra pasiekęs su Rusijos ledo ritulio rinktine.

Jis net trejose olimpiadose – 1992-ųjų Albervilio, 1998 metų – Nagano ir 2002-ųjų Solt Leik Sičio žiemos žaidynėse pradžioje gynė rusų žaidėjų pagrindu sudarytos Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) ekipos spalvas, o po to ir Rusijos rinktinės garbę.

D.Kasparaitis su šiomis rinktinėmis laimėjo visų spalvų olimpinius medalius – auksą Albervilyje, sidabrą Nagane ir bronzą Solt Leik Sityje. Jis ne kartą Rusijos spaudoje džiaugėsi šios valstybės ledo ritulio pasiekimais ir aukštino šios šalies ledo ritulio mokyklą.

Rusijai užpuolus prieš trejus metus Ukrainą, D.Kasparaitis didelių protestų ar pasisakymų dėl karo nerengė. Tiesa, jis išsakė savo nuomonę dėl 2021 metų pasaulio ledo ritulio čempionato likimo, kurį atėmė Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) iš Baltarusijos dėl susidorojimų su protestuojančia liaudimi.

„Ar jūs įsivaizduojate, kad kažkur atvyktų JAV ledo ritulininkai, kur vyksta rimta politinė kova? Yra juk samprata saugumas – tai susiję ir su ledo ritulininkais, ir su turistais.

Na, kokia Baltarusija? Tai tas pats, kaip Čečėnijoje rengti pasaulio futbolo čempionatą per tą laikotarpį, kai ten vyko karas“ – tribuna.com citavo D.Kasparaitį.

Tačiau šįkart Rusijos žiniasklaidai D.Kasparaitis pasisakė už Rusijos ledo ritulį ir apgailestavo dėl IIHF sprendimo neleisti varžytis komandoms turnyruose.

„Vaizdinė tarptautinių čempionatų vertė nukrito. Juk vis dėlto Rusijos komanda yra viena stipriausių rinktinių pasaulyje, – komentavo „Sport-express“ leidiniui D.Kasparaitis. – O vienas ar kitas čempionatas be Rusijos komandos, be abejo, jau skamba nekaip. Ir susidomėjimas ledo rituliu iškart prapuola. Labai gaila!“.

Vasario 13 dieną IIHF paskelbė pratęsianti visų amžiaus grupių Rusijos ir Baltarusijos rinktinių bei visų šių šalių valstybių klubų suspendavimą nuo dalyvavimo tarptautiniuose turnyruose iki 2024–2025 sezono pabaigos.

Kitą vertus, IIHF skelbė, kad pastarųjų dvejų metų pasaulio čempionatai buvo sėkmingiausi ir įdomiausi per visą turnyrų istoriją.

Rusijos pagalbininkė kare – Baltarusija neteko teisės kovoti dėl kelialapio į 2026 metų žiemos žaidynes, o rusų rinktinė kol kas lieka įrašyta dalyvių sąraše.

Į žaidynes šios valstybės-agresorės komanda patektų be atrankos, nes turi reikiamą reitingo taškų kiekį. Dėl Rusijos rinktinės olimpinis komitetas turės apsispręsti 2025 metais.

Baigęs profesionalo karjerą, gynėjas D.Kasparaitis, atvykdamas į Lietuvą 5 metus iš eilės rungtyniavo Lietuvos čempionate po kelis mačus ir gavo teisę atstovauti Lietuvos nacionalinei ekipai 2018 m. pasaulio I B diviziono pirmenybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.