EUROLYGA 2023

Po tyliai įvykusios pėdos operacijos R. Meilutytė jau suplanavo sugrįžimą į plaukimo takelį

Iš pasaulio plaukimo čempionato į Lietuvą sugrįžusi Rūta Meilutytė vasario pabaigoje kreipėsi į medikus dėl pėdos sopulių, o asociacijos „LTU Aquatics“ sportininkų sveikata besirūpinanti Kaune esanti „Gijos Klinika“ pasaulio čempionei vasario 28-ąją atliko pėdos operaciją. Dabar sportininkės treneris Tadas Duškinas 15 min.lt žurnalistą Kęstą Rimkų patikino, kad „auksinė žuvelė“ pradės šiomis dienomis pasirengimą Paryžiaus žaidynėms.

Rūta Meilutytė po atliktos operacijos.<br>ltuaquatics nuotr.
Rūta Meilutytė po atliktos operacijos.<br>ltuaquatics nuotr.
Rūta Meilutytėė Dohoje laimėjo dar vieną pasaulio čempionato aukso medalį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytėė Dohoje laimėjo dar vieną pasaulio čempionato aukso medalį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytėė Dohoje laimėjo dar vieną pasaulio čempionato aukso medalį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytėė Dohoje laimėjo dar vieną pasaulio čempionato aukso medalį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 1:35 PM, atnaujinta Mar 28, 2024, 3:39 PM

„Rūtai jau kelis mėnesius didesnio fizinio krūvio metu skaudėjo pėdą. Atlikę tyrimus nustatėme kairės pėdos pirmojo padikaulio – nykščio sąnario kremzlės pažeidimą, – plačiau situaciją komentavo sportininkę operavęs „Gijos Klinikų“ ortopedas-traumatologas Gintautas Pocius. – Artroskopinės operacijos metu buvo atlikti reikiami chirurginiai veiksmai. Kadangi operacija minimaliai invazyvi artroskopija, tikimės greito reabilitacinio proceso“.

Kada tiksliai R. Meilutytė turėjo vėl užsiimti aktyviomis treniruotėmis – medikai negalėjo pasakyti, tačiau jie buvo nusiteikę optimistiškai ir manė, kad sportininkės atsistatymas užtruks maždaug 2 mėnesius, o po tokios operacijos 3 savaites reikia dėvėti specialų individualiai pacientei pagamintą įtvarą.

„LTU Aquatics“ sporto vadovas Justas Achramavičius, aiškino, kad į įprastą treniruočių ritmą sportininkė galės sugrįžti balandžio pradžioje.

„Gijos Klinikose“ Rūtai buvo atlikta procedūra, siekiant pašalinti jau kurį laiką erzinusią, skausmus kėlusią ir pilnu intensyvumu treniruotis neleidusią problemą. Procedūra nesutrukdys įprasto pasirengimo Paryžiaus olimpinėms žaidynėms plano.

Po pasaulio čempionato Dohoje bet kuriuo atveju planuotas 2–3 savaičių poilsis. Į įprastą treniruočių režimą planuojama grįžti pirmą balandžio savaitę, – sakė J. Achramavičius. – Džiaugiamės jau antrus metus trunkančiu bendradarbiavimu su „Gijos Klinikų“ specialistais, operatyviai ir profesionaliai atlikusiais būtinas procedūras. Esu tikras, kad atsikračiusi skausmų Rūta į baseino takelius sugrįš dar stipresnė ir šią vasarą džiugins puikiais pasirodymais“.

Tačiau treneris T.Duškinas 15 min.lt žurnalistui Kęstui Rimkui sakė, kad R.Meilutytė jau šiomis dienomis turėtų lipti į baseiną.

„Praėjusią savaitę ji jau vaikščiojo be įtvaro. Sakė, kad dar truputį šlubuoja, bet žymesnių skausmų nėra. Ji jau pati kalbėjo, kad nori pradėti plaukti, tad gal jau šiandien ir pradėsime“, – konstatavo T.Duškinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.