EUROLYGA 2023

„Formulės 1“ kovos Japonijoje: M. Verstappenas startuos iš pirmosios pozicijos

Iš „pole“ pozicijos Japonijos „Formulės 1“ etapo lenktynėse startuos „Red Bull“ atstovas Maxas Verstappenas. Pastarųjų trijų metų čempionas Suzukoje savo greičiausią ratą įveikė per 1 min. 28.187 sek. ir iškovojo ketvirtą šio sezono „pole“ poziciją iš tiek pat galimų.

M.Verstappenas (dešinėje).<br>Sipa/Scanpix nuotr.
M.Verstappenas (dešinėje).<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

f-1.lt

2024-04-06 10:35

Į antrą vietą pačioje kvalifikacijos pabaigoje pakilo kitas „Red Bull“ atstovas Sergio Perezas. Meksikietis nuo komandos draugo atsiliko tik 0.066 sek. Jo sėkmingas ratas į trečią poziciją nustūmė „McLaren“ sportininką Lando Norrisą, kuriam iki M. Verstappeno pritrūko 0.292 sek.

Ketvirtoje ir penktoji vieta starto rikiuotėje atiteko dviem ispanams. Iš antrosios eilės startuos „Ferrari“ atstovas Carlosas Sainzas, o iš trečiosios – „Aston Martin“ lyderis Fernando Alonso. Prie legendinio ispano, trečiojoje eilėje starto rikiuotėje, stovės Oscaro Piastrio bolidas, kadangi „McLaren“ australas užfiksavo šeštą rezultatą.

Septintą rezultatą kvalifikacijoje parodė Lewisas Hamiltonas („Mercedes“), aštuntą – Charlesas Leclercas („Ferrari“), devintą – George‘as Russellas („Mercedes“), o dešimtuką užbaigė vietos fanų palaikomas Yuki Tsunoda („Visa Cash App RB“), kuris ir vėl pranoko komandos draugą Danielį Ricciardo. Pastarasis liko per plauką nuo trečiosios kvalifikacijos dalies ir lenktynes pradės vienuoliktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.